ŠEĆER NA KRAJU: Josipović odlikovao Sašu Perkovića

Na kraju mandata Josipović odlikovao odane suradnike i Sašu Perkovića
Redom Ante Starčevića je tako nagrađen Josipovićev savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perkovića i savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU-a, voditeljica Izbornog stožera, Tamara Obradović-Mazal

Nakon što je uručio odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama bivši predsjednik Josipović je odlikovao i svoje najbliže suradnike.

Josipović je odluku o dodijeli odlikovanja donio 12. veljače, a redom Ante Starčevića za osobiti doprinos u izgradnji suverene hrvatske države i promociju interesa Republike Hrvatske u svijetu nagrađene su osobe za koje je u najmanju ruku uloga dvojbena.

Redom Ante Starčevića je tako nagrađen Josipovićev savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perkovića i savjetnica za gospodarstvo i sektorske politike EU-a, voditeljica Izbornog stožera, Tamara Obradović-Mazal.

Petra Furdek, nekadašnja šefica protokola na Pantovčaku, Zlatko Gareljić, savjetnik Ive Josipovića za obranu, pročelnica Josipovićevog kabineta Danica Juričić Spasović i glavna tajnica Ureda predsjednika Mirjam Katulić, također imaju posebne zasluge.

Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića su zaslužile njegova zamjenica Maja Kocijan i savjetnica za društvene djelatnosti u Uredu, Zrinka Vrabec-Mojzeš.

Danicu hrvatsku s likom Ruđera Boškovića je za osobite i višegodišnje zasluge u području humane genetike i primijenjene forenzike u Republici Hrvatskoj dobio Dragan Primorac.

Isto odličje je zbog osobitih višegodišnjih zasluga za znanost te njeno promicanje u Republici Hrvatskoj i u svijetu dobila savjetnica za znanost, visoko obrazovanje i vjerske zajednice Ankica Marinović.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content