(VIDEO) Klemm: Jedan je pao, drugi ne mora!

Govorili su o stvarnom cilju braniteljskih prosvjeda ispred zgrade Ministarstva branitelja, argumentima protivnika tih prosvjeda koji se sve češće okupljaju te tko stoji iza jednih, a tko iza drugih.

Za početak, gospodine Klemm, jeste li Vi uz Glogoškog organizator braniteljskog prosvjeda koji traje već pet mjeseci?

“Drago mi je da ministar tako tvrdi. Bio bih sebičan da kažem da sam ja organizator, to su svi hrvatski branitelji”

Zar zaista mislite da će javnost povjerovati da se petomjesečni prosvjed, koji zahtijeva solidnu logističku podršku i do u detalje je isplaniran, odvija bez organizatora i da iza svega kao u onoj partizanskoj seriji stoji imaginarani Valter?

“Sve je počelo spontano.Treba se pitati zašto je šator tamo. Ljudima moramo osigurati uvjete, što bih ih trebali pustiti da se tamo smrzavaju?”

Koliko uopće košta jedan dan prosvjeda?

“To nismo nikad računali. Kad me to pitate mogu reći hrvatski narod. Svatko može doprinijeti. Imamo račun na koji se može uplatiti također. Ispočetka se govorilo da smo mi tamo zbog Bandića i HDZ-a, ali vjerujete da nema 100-psototonog invalida koji bi ih tamo mogli dovesti u šator”, kaže Klemm.

U kojoj mjeri u njemu sudjeluje grad Zagreb i Crveni križ ?

“Crveni križ ne – samo šator, dva. Zagreb – samo liječnička skrb”, kaže Klemm.

S kojim ste se motivom, gdine. Vukšić, uključili u antiprosvjede?

“Zato što sam građanin i zastupnik i trebam imati svoj stav. To nije prosvjed protiv branitelja. Ja s njima suosjećam, naročito s onima koji nisu dobili ono što su trebali. Mislim da trebam izraziti svoje mišljenje i jedan od glavnih razloga su bile poruke poput krvavog Uskrsa i Božića”, kaže Vukšić.

“Ja sam bio prisutan kad je to rečeno. To je izvučeno iz konteksta. Upozoravalo se da se takvo nešto ne dogodi”, odgovara Klemm.

Cijeli tekst s video zapisom možete pogledati ovdje.

Odgovori

Skip to content