OTKUD MILANOVIĆU TOLIKA GOTOVINA?!

MILANOVIĆEVI POSLOVI – Premijerov brat brdom gotovine spasio stan roditelja od ovrhe, otkud mu? Prema informacijama kojima raspolaže portal direktno.hr, Krešo Milanović banci je, u zamjenu za skidanje hipoteke sa stana, dao gotovinu

Nešto je mutno i sumnjivo u financijama Krešimira Milanovića, brata premijera Zorana Milanovića. Proizlazi to iz informacija koje su ovih dana procurile u medije, a tiču se financiranja projekta stanogradnje u Dubrovniku, u koji je Milanović mlađi preko tvrtke Modestus ušao s partnerima Igorom Maksimilijanovićem i Tomislavom Šimuncem.

Uzeli su kredit težak 3,25 milijuna eura, u LHB-u, njemačkoj tvrtki-kćeri Nove Ljubljanske banke. Ranije se nagađalo da je Milanović iskamčio povlašteni kredit s kamatom od samo 3,5 posto, no on je to demantirao, rekavši kako je kamata iznosila osam posto. Projekt je na kraju propao, izgubili su navodno više od milijun eura, a ostat će i bez zemljišta. Kredit nisu mogli vraćati i banka je pokrenula ovršni postupak. Sada Krešimiru Milanoviću prijeti opasnost da mu Nova Ljubljanska banka sjedne i na ostalu imovinu i druge privatne račune.

Zanimljivo je, međutim, kako su se kao jamci za kredit vodili i roditelji braće Milanović Stipe i Đurđica – da bi pomogli sinu založili su svoj stan. Krešo Milanović je svojedobno za Jutarnji otkrio kako taj stan više nije pod hipotekom. Postavlja se pitanje kako je uspio ”riješiti” stavku koja se u praksi teško mijenja jednom kad je bankarski ugovor potpisan.

Prema informacijama kojima raspolaže portal direktno.hr, Krešo Milanović banci je, u zamjenu za skidanje hipoteke sa stana, dao gotovinu.

Spominje se cifra od više stotina tisuća kuna. Odakle propalom poduzetniku, zaduženom na sve strane, i kojemu prijete ovrhe, toliki novac? S jedne strane, podredio je vlastitu imovinu kako bi spasio roditeljsku, ali to je, s druge strane, najmanje što je mogao učiniti kad su mu otac i majka već toliko vjerovali i riskirali.

Krešo Milanović mogao je, teoretski, posuditi od prijatelja, ako je štedio, mogao je posegnuti iz fonda za crne dane, a mogao je nešto novca naslijediti od rođaka.

Jednako tako mogao je, u zamjenu za protuuslugu, novac dobiti od poduzetnika koji raspolažu kapitalom sumnjivog porijekla. Takvo nešto ne bi uopće bilo čudno, uzme li se u obzir činjenica o izuzetno dobrim privatnim odnosima premijerovog brata s bivšom ravnateljicom Porezne uprave Nadom Čavlović-Smiljanec. Teoretski, Milanović je mogao kod šefice Porezne lobirati da se određenim pojedincima progleda kroz prste, ne bi li ti pojedinci bili blagonakloni i široke ruke prema njemu.

Ako/kad se novac potroši, rezultat izostane, a protuusluga ne realizira, darežljivi pojedinci mogli bi mu sjesti za vrat i poželjeti svoj novac nazad. No novca nema, a za Krešu Milanovića dodatno je zabrinjavajuće što mu prijeti blokada računa i oduzimanje ostale imovine, budući da nije poznato od čega i kakvog posla danas živi.

O svemu smo kontaktirali i samog Krešu Milanovića. Međutim nije odgovarao niti na naše pozive, niti na SMS poruke.

Dodajmo i kako ovo nije prva priča o sumnjivim poslovima premijerovog brata, koji u upućenim krugovima već duže vrijeme slovi kao osoba problematična i nepouzdana za poslovnu suradnju.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content