SRPSKI MEDIJI POLUDJELI: Zdušno osuđuju skandiranje, ali ne i stvarno ubijanje koje su nam Srbi upriličili prije 20-tak godina!

Forografija iz Kurira

I dok srpski mediji jednodušno osuđuju skandiranje ‘Ubij Srbina’, koje se čulo s tribina u stadiona Loro Borici u Skadru, a koje, naravno, i jest za osudu, malo manje su ažurni kad treba osuditi srpsku agresiju i masakre na gotovo svim područjima bivše totalitarne države. Evo što o tome donosi portal Dnevno.hr

Utakmica je protekla bez bakljada, nereda i izgreda, ali za vrijeme utakmice navijači obaju reprezentacija skandirali su “Ubij Srbina”. Događalo se to tijekom cijele utakmice, a posebice u prvom poluvremenu kada je hrvatski dio tribine vikao “Ubij”, a albanski “Srbina”.

Susret drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., između Kosova i Hrvatske obilježila je prvenstveno golijada. Vatreni su slavili s 6:0 na stadionu Loro Borici u Skadru u Albaniji. Utakmica je protekla bez bakljada, nereda i izgreda, ali za vrijeme utakmice navijači obaju reprezentacija skandirali su “Ubij Srbina”. Događalo se to tijekom cijele utakmice, a posebice u prvom poluvremenu kada je hrvatski dio tribine vikao “Ubij”, a albanski “Srbina”.

Uz povike “Ubij Srbina”, moglo se još čuti i “Srbe na vrbe”, hrvatski navijači poveli su, a albanski su ubrzo prihvatili povike. Nakon skandiranja navijači su se međusobno nagrađivali pljeskom, a potom je uslijedilo zajedničko skandiranje “Ubij, ubij, ubij, Srbina”. Isto tako s hrvatske tribine moglo se čuti, tijekom drugog poluvremena skandiranje protiv HNS-a, a navijači su uzvikivali: “HNS pederi nogomet ste sje…”. Uz sve to moglo se s hrvatske tribine čuti i skandiranje, “Za dom spremni” i “Ajmo ustaše”.

Sve to nije moglo proći nezamijećeno u srpskim medijima pa tako Kurir objavljuje tekst pod naslovom, “Sramno navijanje u Skadru! Hrvati viču ‘Ubij’, Albanci odgovaraju ‘Srbina’”.

Portal B92 pak ističe u svojemu tekstu sljedeće: “’Ubij Srbina’ i na stadionu u Skadru. Hrvatski i kosovski navijači nastavili su sa sramotnim navijanjem i na stadionu u Skadru”.

Mondo sport donosi tekst pod nazivom: “Kad mržnja ujedini: ‘Ubij Srbina!’” u kojem piše sljedeće: “Navijači takozvanog Kosova i Hrvatske zagrljeni su dočekali međusobnu utakmicu, a potom su složno, uglas zapjevali o Srbima i na stadionu u Skadru. S hrvatske strane je slana poruka: ‘Ubij’, a s albanske ‘Srbina’. I tako u krug, uz pljesak, sve dok cijeli stadion nije zajedno pjevao “’Ubij, ubij, ubij Srbina'”.

Blic isto tako detaljno opisuje događaje iz Skadra. “U sjeni skandala. Hrvatska demolirala Kosovo u Skadru. Igrao se nogomet u Skadru, pored skandala i vrijeđanja Srbije u režiji huligana na tribinama, a na terenu su nogometaši Hrvatske deklasirali selekciju Kosova sa čak 6:0 u kvalifikacijama za Mundijal 2018. u Rusiji. Nogomet je definitivno bio u drugom planu, u sjeni povika cijelog stadiona u Albaniji, koji je skandirao: ‘Ubij Srbina’ i ‘Srbe na vrbe’, i tako su navijači dviju reprezentacija pokazanu mržnju prije meča prenijeli i na tribine”, stoji u Blicu.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content