Novi dekan Filozofskog dr. Holjevac najavio promjene na fakultetu

Izvor slike: fah

Senat Sveučilišta u Zagrebu razriješio je prof. dr. Vlatka Previšića dužnosti dekana Filozofskoga fakulteta (FF) u Zagrebu i za obnašatelja dužnosti dekana toga fakulteta imenovao povjesničara prof. dr. Željka Holjevca, dosadašnjega prodekana za organizaciju i razvoj i ovlastio ga da osigura nesmetan početak nove akademske godine.

Direktno.hr donosi razgovor s dr. Željkom Holjevcem o njegovim prvim poslovima koji ga očekuju.

“Kao vršitelja ili, ispravnije, obnašatelja dužnosti dekana očekuje me stabiliziranje stanja na Fakultetu odnosno poduzimanje konkretnih koraka i mjera, među kojima bih posebno izdvojio, konstituiranje Fakultetskoga vijeća u djelomično novom sastavu (mijenja se manji dio članova Vijeća, kojima je koncem akad. god. 2015/16. prestao mandat u Vijeću pa su odsjeci bili dužni izabrati nove vijećnike), provedba postupka izbora za Studentski zbor Filozofskoga fakulteta, koji je raspušten odlukom Senata, kako bi potom novoizabrani studentski predstavnici mogli kompletirati Fakultetsko vijeće i provedba postupka izbora novoga dekana, u skladu sa zakonskim propisima i Statutom fakulteta. To su svakako najvažnije zadaće, ne računajući obavljanje tekućih administrativno-stručnih poslova na dnevnoj osnovi kako bi Fakultet kao znanstveno-nastavna ustanova mogao nastaviti s uobičajenim radom”, rekao je Holjevac.

Odluku o vlastitom imenovanju, nastavlja, primio je “sa sviješću o velikoj odgovornosti koja je povezana s činjenicom da je riječ o najvećem i najvažnijem fakultetu u Hrvatskoj u području humanističkih i društvenih znanosti, fakultetu koji ima dvadesetak odsjeka, više stotina profesora i ostalih djelatnika te nekoliko tisuća studenata”.

“Profesore i studente pozvao sam na konstruktivan, akademski i demokratski dijalog kako bi Fakultet izašao iz trenutne situacije i okrenuo se budućnosti na dobrobit studenata i zaposlenika. Uzdam se u upravljačko iskustvo stečeno tijekom posljednje dvije godine prodekanskog mandata, od kojih sam punih godinu dana obavljao poslove dvaju prodekana – za organizaciju i razvoj te za poslovanje odnosno financije. Nadam se i potpori studenata i profesora kojima je stalo do normalnog rada i funkcioniranja fakulteta unutar zakonskih i statutarnih okvira”, kazao je za Direktno.hr dr. Željko Holjevac.

Izvor: ovdje

1 comment

  1. MOLOTOV

    Ako poradiš na uklanjanju crvenih kmera, onda si dokazao pripadnost !

Odgovori

Skip to content