Hodak: Josipović je tražio od Ustavnog suda da donese takvu odluku

Hodak: Josipović je tražio od Ustavnog suda da donese takvu odluku, uvrijedio je ljude, oklevetao ih te nije imao hrabrosti doći na sud i suočiti se s njima

Kad je zakazana rasprava o ovom predmetu on više nije bio predsjednik države, nema kaznenopravni imunitet i on se sutra trebao naći na sudu, rekao je Hodak.

Odluku Općinskog kaznenog suda u kojoj je sud zabranio pokretanje postupka protiv bivšeg predsjednika Republike Ive Josipovića komentirao je za portal dnevno.hr odvjetnik Zvonimir Hodak.

”Hrvatska ima svoje propise, a tko je radio te propise nema veze sa stvarnošću. Ispada da je predsjednik države mogao napravitI ne znam kakvo kazneno djelo i zbog toga biti smijenjen a da opet bez odluke Ustavnog suda ne može biti suđen”, komentirao je Hodak. Dodao je kako oni o tome efektivno govore o predsjedniku države.

”Kad je zakazana rasprava o ovom predmetu on više nije bio predsjednik države, nema kaznenopravni imunitet i on se sutra trebao naći na sudu. Ovaj potez Ustavnog suda je vrlo vjerojatno ustavan i zakonit ali je potpuno nelogičan i govori da postoje dvije vrste građana”, naglasio je odvjetnik Hodak.

”Jedan je Mesić, jedan je Josipović itd, a svi drugi građani moraju snositi konsekvence, a to opet nije ustavno”, priča Hodak.

Hodak je dodao kako je na određeni način neustavno da netko uživa određene privilegije na temlju nečega što je bio.

”Mislim da je to nakaradan propis i nije mi jasno kako je Ustavni sud dan prije ročišta odlučio intervenirati. Prema mojim informacijama sam Josipović tražio je od Ustavnog suda da donese takvu odluku, uvrijedio je ljude, oklevetao ih te nije imao hrabrosti doći na sud i suočiti se s njima. To govori o njemu”, zaključio je.

Podsjećamo, dan prije zakazanog ročišta na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu Ustavni je sud zabranio pokretanje postupka protiv bivšeg predsjednika Republike Ive Josipovića kojega su, u vrijeme dok je bio na dužnosti, za klevetu tužili profesori Zdravko Tomac i Josip Jurčević.

Tomac i Jurčević ranije su pojasnili da su Josipovića tužili za klevetu jer je komentirajući njihove izjave, u kojima su ga optužili da je veleizdajnik, navodno rekao da su “luđaci” i “bolesnici”.

Autor: M. Berić/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content