Hrvoje Hitrec: Labradorska ćelija u izvršnoj vlasti ima dva ključna problema

Književnik i publicist Hrvoje Hitrec smatra da labradorska ćelija u izvršnoj vlasti ima dva ključna problema – branitelje koji pokazuju začuđujuću vitalnost, te oporbu koja pokazuje začuđujuće rezultate u svim izborima.

-Jedna od najznamenitijih fresaka u Hrvatskoj ona je majstora Vincenta iz Kastva, nazvana „Ples mrtvaca”. Kada sam gledao kadrove iz „Lisinskog” na proslavi Tita, Partije, komunizma i Jugoslavije, jednostavno sam se morao prisjetiti te freske, sablasne povorke mrtvaca koja je pljeskala smrti i zločinima nad hrvatskim narodom, usred Zagreba u kojemu i oko kojega su 1945. poubijali desetke tisuća ljudi, a na Bleiburgu i Križnim putovima stotine tisuća – navodi Hitrec u svojoj kolumni objavljenoj na portalu HKV-a.

Smatra da aktualna vlast svojim postupcima otvoreno zaziva građanski rat.

-Aktualna vlast u Hrvatskoj ne samo da slavi komunističke zločince nego i prijeti novim zločinima, otvoreno zaziva građanski rat, kratkovidna u svojoj zanesenosti jer u njemu – ne dao Bog da se tako nešto dogodi – nema ni najmanje šanse. Zato bih, ne relativizirajući opasnost, ples mrtvaca iz „Lisinskog” ipak stavio u realne okvire – riječ je o infantilnom prenemaganju retardiranih orjunaša koji su se predstavom u „Lisinskom” zauvijek pokopali, mrtvacima koji plješću mrtvacu, zombijima koji ne shvaćaju da su mrtvi već dvadeset i pet godina pa samo plaše djecu – ističe Hitrec.

Uvjeren je da su ključni problem ove vlasti branitelji koji pokazuju začuđujuću vitalnost, pa i stotpostotni invalidi iz Domovinskoga rata, te oporba koja pokazuje začuđujuće rezultate u svim izborima.

-Da bi doskočila jednima i drugima, labradorska ćelija u izvršnoj vlasti odlučila se krenuti na istaknute, Klemma i Brkića, pa zapovijedila svojima u DORH-u i nezavisnom sudstvu da nešto pronađu, bilo što. Tako su Klemma pokušali rušiti sudjelovanjem u zajedničkom zločinu zaštitarskih kuća (dogovorile se o cijenama svojih usluga, navodno, što je užasan zločin), pa kada to nije uspjelo konstruirali uvjerljivu priču da je Klemm izvlačio novac – iz svojega poduzeća. Milijanu Brkiću podmeću priču o putovnicama, a glavni „istražitelj” je mutni samozvanac Domagoj Margetić koji očito djeluje regionalno. Činjenica jest da će Brkić potpisati samo jednu putovnicu i uručiti je aktualnoj Vladi – pa nek ona putuje kamo želi, što dalje – poručuje Hitrec.
Na koncu se zapitao: na koga računaju Milanović, Mesić, Lončar, Fumić i ostala bratija?
-Na Nikolića koji i dalje sanja Knin, Vukovar i ostale „srpske gradove”? Na Putina koji maše crvenim zastavama, možda na ruske separatiste u Ukraijini, koji su u Donjecku slavili Staljina i zastavu sa srpom i čekićem – zaključio je Hitrec.

R.H. /hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content