HRVATSKA DANAS: I Ruža završila na informativnom razgovoru

Ruža Tomašić na policiji zbog ‘govora mržnje’! – “Sada je naša policija bolje informirana o tom ‘slučaju’, čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili javnosti dati punu informaciju nego su moju izjavu prenijeli jednostrano, izvan konteksta”, objavila je Tomašić na Facebooku.

Zastupnica u Europskome parlamentu Ruža Tomašić oglasila se u subotu na svome Facebooku profilu gdje je objavila da je u petak bila na informativnom razgovoru zbog navodnog govora mržnje. Tomašić je morala objasniti gdje je i pod kojim uvjetima izrekla svoj odgovor srbijanskom ministru Vulinu.

“Sada je naša policija bolje informirana o tom ‘slučaju’, čak i bolje od mnogih novinara koji se nisu potrudili javnosti dati punu informaciju nego su moju izjavu prenijeli jednostrano, izvan konteksta i sa svojim zlonamjernim tumačenjima” napisala je zastupnica i dodala da je “nekada je sudila partija, a danas to rade novinari, također bez mogućnosti obrane.”

Podsjećamo, Tomašić je početkom svibnja na navode ministra rada Srbije Aleksandra Vulina da Hrvatska ne treba Srbiji dijeliti lekcije već da pogleda u svoje dvorište, izjavila: “Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju.”

 

Sporna izjava Ruže Tomašić podigla je mnogo prašine u medijima, a povodom toga oglasila se i Vesna Teršelič, voditeljica Centra za suočavanje s prošlošću Documenta. “Koliko znam, druge inicijative pripremaju kaznenu prijavu, što znači da bi moglo biti još reakcija. Stvarno jest riječ o velikoj opasnosti, jer govor mržnje narušava već ionako krhko povjerenje” kazala je Teršelič sredinom svibnja.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content