JOSIPOVIĆ: ‘Nagovarali su me da uđem u SDP i rušim Milanovića, a sad ne žele zucnuti

‘Nagovarali su me da uđem u SDP i rušim Milanovića, a sad ne žele zucnuti. Želim biti premijer’ – Na pitanje zaslužuje li Zoran Milanović još jedan mandat, Josipović je odgovorio – ne

Gost Dubravka Merlića u emisiji Pressing ove srijede bio je bivši predsjednik Republike Ivo Josipović koji se ne vraća u bivšu, već osniva novu stranku. Konstituirajuća skupština njegove stranke ‘Naprijed Hrvatska-Progresivni savez’ bit će održana 30. svibnja, a u intervjuu za N1 Josipović je otkrio: “Nagovarali su me da uđem u SDP i rušim Milanovića. Nisam želio biti pučist, a ti koji su me nagovarali u stranci se ne usuđuju zucnuti”.

Na pitanje zaslužuje li Zoran Milanović još jedan mandat, Josipović je odgovorio – ne. Prema odgovorima iz intervjua, Josipović smatra da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović produžena ruka HDZ-a i Tomislava Karamarka.

Predsjedničin obilazak Bleiburga i Jasenovca bez prisustva javnosti Josipović je komentirao: “Moj odnos prema antifašizmu je drukčiji od gospođe predsjednice. Žao mi je zbog uklanjaja biste druga Tita. Što se tiče Bleiburga – radi se revizija povijesti a to nije dobro. Hrvatski antifašisti ne zaslužuju što se danas radi”.

Također, bivši predsjednik Josipović mišljenja je da treba zabraniti isplatu mirovina pripadnicima vojnih postrojbi NDH-a.

Na pitanje kada bi trebali biti izbori, Josipović je u intervjuu za N1 odgovorio: ”Ne bih se iznenadio da budu i u 10. mjesecu. Kad god budu, izlazimo kao stranka u svim izbornim jedinicama”. Ako dobije izbore, rekao je, bio bi premijer buduće Vlade.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content