Kancerogeno “Crno brdo” stiglo i do Vijeća Europe

Potaknut istupom saborskog zastupnika SDSS-a Mile Horvata, vijećnik HDZ-a Marko Babić još je jednom u sklopu Aktualnog sata Županijske skupštine problematizirao “Crno brdo”, ogormnu količinu troske koja je iz šibenskog TLM-a dopremljena u neposrednu blizinu kuća u Biljanima Donjim na području Benkovca.

– Horvat je iznio neke činjenice i rekao da posjeduje dokaze kako je riječ o kancerogenom materijalu, spominjao je i ljude koji su sudjelovali u dopremanju tog materijala, a među njima i gradonačelnicu jednog susjednog grada. “Crno brdo” predstavlja veliki problem ljudima toga kraja, a završilo je i pred Vijećem Europe, rekao je Babić pitajući župana Stipu Zrilića što po tom pitanju može poduzeti Zadarska županija.

– Nismo dobili ništa službeno iz institucija Europske unije koje su ukazale da se deponirani materijal tamo ne bi smio nalaziti. U više navrata smo od nadležnog ministarstva tražili rješenje tog problema i ja se nadam da će on biti odvezen i deponiran na pravilan način. Iz svega proizlazi da dosada to nije bilo napravljeno na zakonit način, odgovorio je župan Zrilić.

Mirka Klanca (HSLS) je zanimalo tko je osam mjeseci u ladici držao usklađeni Statut Doma za starije i nemoćne dopuštajući da protekne zakonski rok od godinu dana u kojemu ga je trebala izglasati Županijska skupština i hoće li za to netko snositi posljedice.

Župan Stipe Zrilić mu je odgovorio kako je “općepoznato da vijećnik Klanac ima osobne povode zbog kojih se uhvatio te teme”, a potom je obrazložio da je Statut bio na provjeri županijskih stručnih službi. Nema tu ništa osobno, nego vi kršite zakon, uzvratio mu je Klanac koji je ostao i bez odgovora koliko je na području Županije turističkih zona u funkciji.

Župan mu je kazao da su sve zone u prostornim planovima koje on neće čitati umjesto njega.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Skip to content