Split: Branitelji velikim mimohodom dali podršku suborcima iz Savske

BLOKIRAN PROMET Mimohod je organizirala koordinacija splitskih braniteljskih udruga, a tijekom mimohoda Splićani su povremeno pljeskali i izgovarali riječi potpore braniteljima

Više od tisuću članova splitskih braniteljskih udruga u predvečernjim je satima mirnim mimohodom od sjedišta Udruge veterana 4. Gardijske brigade u Ulici Ruđera Boškovića i prelaskom Poljičke ceste u blizini vojne bolnice na Križinama izrazilo svoju potporu braniteljima u Zagrebu, te nezadovoljstvo postupanjem policije prema njima.

branitelji4mbr

Za vrijeme prelaska mimohoda preko Poljičke ceste, promet je bio je zaustavljen, a nakon toga sudionici mimohoda su se vratili u sjedište Udruge 4. Gardijske brigade i ondje otpjevali nekoliko domoljubnih pjesama te se mirno razišli.

“Cilj našeg mirnog i civiliziranog mimohoda je bio dati potporu našim prijateljima braniteljima u Zagrebu, ali i izraziti naše nezadovoljstvo s ‘tvrdim’ postupanjem policije prema braniteljima na Markovu trgu”, rekao je Hini predsjednik splitske HVIDR-e Mario Tomasović po završetku splitskog mimohoda.

branitelji4grb

Po Tomasovićevim riječima mirnim mimohodom u Splitu branitelji također pokazuju svoje dostojanstvo i civiliziranost.

Mimohod je organizirala koordinacija splitskih braniteljskih udruga, a tijekom mimohoda Splićani su povremeno pljeskali i izgovarali riječi potpore braniteljima.

direktno.hr

Odgovori

Skip to content