Zatvorili bi sve internetske portale

Eto, pojedini mediji traže odgovornost i internetskih portala. Naime, neki Dražen Ciglenečki u uvodniku Novog lista (nedjelja, 10. svibnja 2015., str. 2.) pod naslovom „Schulz nas ne može izliječiti od mržnje“ uz ostalo se zapitao: Što je Državno odvjetništvo kao dio vlasti u širem smislu učinilo u odnosu na internetske portale koji nisu osnovani ni zbog čega drugog nego da promiču mržnju i na najbjedniji način blate pojedine građane i cijele kategorije stanovništva? Apsolutno ništa – zaključuje vrli komentator.

Dakle, ovo piskaralo traži da se pokrene istraga, da se optuže i osude svi (sic!) internetski portali jer su osnovani da blate sve i svakoga! Takvu gadost već dugo nismo čuli ni pročitali. U povodu ove sramne izjave trebalo bi se javiti i Hrvatsko društvo novinara (HND), jer tako podlo i nisko optužiti sve portale, njegove vlasnike, urednike i sve one koji se na njima javljaju nije ništa drugo nego pozivanje na najgori oblik komunističke cenzure.

Ako tko širi mržnju onda je šire prije svih bivši novinari i suradnici Feral Tribuna koji čak u Novom listu (ali i u drugim tiskanim medijima) imaju i svoje rubrike. Osim toga, imaju i svoj tjednik, srpske Novosti, gdje, kako bi rekao ovaj spisatelj „blate pojedine građane i cijele kategorije stanovništva“. Stoga bi bilo dobro i poželjno da taj neki Ciglenečki prvo pomete u svojem dvorištu, pa da tek potom drugima drži lekcije, tim više što, koliko nam je poznato, ni jedan hrvatski portal nije osnovan da promiče mržnju. Ako ima takvih onda neka ovaj (dreko)pisac javno objelodani o kojim se to točno internetskim portalima radi, jer bacati sve u istu zdjelu radili su samo Šuvar, Račan i slični.

Mi ne tražimo da Državno odvjetništvo urgira u svezi piskaranja ovog piskarala zvanog „zavadi, pa vladaj“, ali tražimo da se ovakvi literarni tipovi maknu s medijske scene – zbog širenja mržnje!

Mladen Pavković – predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Kamenjar.com

Odgovori

Skip to content