Dujmović: HRT ignorira predsjednicu, a njenu grešku čekaju iza žbunja

Radman je davno odabrao stranu, još od dana štafete. Problem je što se cijela ta priča ne problematizira u Saboru, koji bi morao ukazati na nevjerojatnu neprofesionalnost Radmanove televizije, koja je privatna i stranačka

HRT očito ne vidi važnost u bilo kojem potezu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Tako je jučerašnja središnja informativna emisija državne televizije prilog o susretu hrvatske predsjednice s rumunjskim predsjednikom tek imala u petnaestoj minuti. Postavlja se pitanje bi li se isto dogodilo da je na čelu Hrvatske netko drugi poput bivšeg predsjednika Ive Josipovića, kojeg je HRT pratio u stopu. Politički analitičar Tihomir Dujmović za direktno.hr je komentirao kako ovo nije prvi put da “Radmanova televizija” podmeće predsjednici.

“Oni su napravili presedan u doba kampanje kada su zdušno navijali za Josipovića. Nismo mogli vidjeti niti njezine sastanke s američkim predsjednikom niti njemačkom kacelarkom. Radman je davno odabrao stranu, još od dana štafete. Problem je što se cijela ta priča ne problematizira u Saboru. Sabor mora ukazati na nevjerojatnu neprofesionalnost Radmanove televizije, koja je privatna i stranačka. Idu vijesti za SDP-ovce i HNS-ovce, tako bi trebao se nazivati informativni program HTV-a. Kamere slovenske televizije bile su u Huda jami, što je Radman očito zabranio, jer mi ne smijemo vidjeti pravo lice Titove komunističke Jugoslavije. Slično vrijedi i za SDP, odnosno Sabor, jer je u Huda jami bilo izaslanstvo austrijskog i slovenskog parlamenta, a predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko nije poslao hrvatsko izaslanstvo”, podsjetio je Dujmović te navodi kako bi svaka normalna i demokratska zemlja poslala svoje izaslanstvo osim Hrvatske što je, po njemu najbolji znak da se mi bez lustracije ne možemo pomaknuti niti milimetar iz starih rovova.

Stav medija prema hrvatskoj predsjednici je ignorirati pod svaku cijenu i iza žbuna čekati grešku, navodi Dujmović, a onda ju nalijepiti na naslovnicu novina.

“Ako greške nema onda neku treba izmisliti. Da je Josipović bio u Afganistanu, poput Kolinde Grabar Kitarović, tiskali bi se specijalni brojevi sa slikama njega u svakoj situaciji, toliko bi se od njega radio macho političar. Mi smo u medijima imali fusnote s njezinom posjetom Afganistanu. Nažalost, HRT nije jedini medij, koji ignorira i krivo prikazuje niz njezinih političkih nastojanja i poteza. Ignoriranje je prvi korak, nisam siguran da će stati na tome. Hrvatska ulazi u turbulentnu fazu u kojoj su daljnja podmetanja i manipulacije nažalost krajnje realne”, zaključuje Dujmović.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content