Hrvoje Hitrec: Za hrvatske Jugoslavene “Srbija i dalje južnoslavenski Pijemont” a Putin strateški saveznik!

Književnik i publicist Hrvoje Hitrec u svojoj novoj kolumni na portalu HKV-a bavi se domaćim sukobom političkih Hrvata i Jugoslavena u kontekstu novih strateških preslagivanja na dodiru euro-azije.

-Kao što je prvi cilj velikosrpske agresije bilo ovladavanje cijelom bivšom Jugoslavijom (minus Slovenija) tako bi i Putin vrlo rado sastavio sve dijelove Sovjetskog saveza uključujući satelitske zemlje istočne Europe iz doba komunizma, u čemu ga ometa NATO pa je prešao na drugi program uspostave linije na crti Karlobag – Karlovac – Virovitica koju u ovom slučaju čine istočne granice Poljske i južnije nalazećih se NATO-članova, sve do Hrvatske. Istočno i sjeverno od te linije sve je rusko, poručuje Putin, što je dignulo kosu na glavi Latviji, Litvi i Estoniji posebno, Finskoj također a sada i Švedskoj. I na jugu Ukrajini gdje su Rusi već obavili pokaznu vježbu – navodi Hrvoje Hitrec, prosuđuje stratešku situaciju u Europi

Za to vrijeme, navodi, u Hrvatskoj bjesni rat Hrvata i Jugoslavena u kome ovi posljednji žele pokazati da države nastale raspadom Jugoslavije nesposobne za preživljavanje.
-U Hrvatskoj za to vrijeme traje velik i nesmislen rat bez oružja, Bogu budi hvala, između nepopravljivih Jugoslavena koji odbijaju nestati i Hrvata koji izumiru, ali se ne predaju. Cilj malobrojnih, ali moćnih i u ovom trenutku vladajućih Jugoslavena jest nova Jugoslavija, a u tu svrhu treba prokazati sve države nastale nakon raspada komunističke Jugoslavije kao tvorevine nesposobne za preživljavanje – ističe Hitrec.

Navodi kako je za hrvatske Jugoslavene “Srbija i dalje južnoslavenski Pijemont”.
-Okolnosti u kojima se nalazi Makedonija idu im na ruku, Bosna i Hercegovina tek je virtualna država, malena Crna Gora ima velikih problema i prilično veliku srpsku, a sve više i rusku manjinu, Srbija koja je i nadalje za hrvatske Jugoslavene južnoslavenski Pijemont, teško živi bez novaca od kojih je živjela u vrijeme bratstva i jedinstva i puno bi joj bilo bolje u trećoj Jugoslaviji – analizira Hitrec.

Kao temeljni problem tih struktura vidi današnje članstvo Hrvatske u EU i NATO-u, te navodi kako upravo zbog toga idu na “osiromašenje, iseljavanje i fašizaciju”.

-Problem je Hrvatska, koja je ušla u tu vajnu Europsku uniju, pa i u NATO. Hrvatski su Jugoslaveni zato pripremili Plan 21 čije su namjere bile i ostale, dobro postavljene i podosta dobro realizirane: da Hrvatsku osiromaše, da se Hrvati moraju iseljavati pa ih na kraju ne će ni biti, da Hrvatsku sustavno prokazuju kao neizlječivu fašističku ovisnicu koja ne može i ne smije biti dio demokratskoga svijeta, zemlju s hipotekom iz Drugoga svjetskog rata – hipotekom koja je u međuvremenu skinuta s Njemačke, Italije, Japana itd., ali Hrvatskoj mora ostati da bi ju se moglo ucjenjivati. Tako iznutra rastakana Hrvatska u danom trenutku može postati plijenom jugoslavenskih lovaca – prosuđuje Hitrec.

Smatra da upravo zbog toga kreatori teza o “paradoksalanom narodu” i “slučajnoj državi” s toliko ljubavi gledaju prema Putinu i Rusiji.

-Da bi se ta ideja ostvarila, potrebno je ići do korijena, predstavljati Hrvate kao paradoksalan narod, hrvatsku državu kao slučajnu državu itd. Nova Jugoslavija moguća se samo u velikim previranjima na europskom tlu i zato „hrvatski” Jugoslaveni s toliko ljubavi gledaju prema Putinu čija pustolovna i bolesna presezanja mogu doista izazvati veliki rat nakon kojega će karte možda biti drukčije podijeljene, na Jalti ili drugdje. Pa će u toj lijepoj budućnost Hrvati opet imati hipoteku – da su bili u NATO-u i štoviše, da je europski dozapovjednik bio Hrvat – zaključuje Hitrec.

R.H./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content