M. Lojkić: Doktrina i moć masonerije

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, u ponedjeljak 15. lipnja 2015., s početkom u 20 sati. u pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja, Trg Gaje Bulata 3,

održat će se

predstavljanje knjige

Doktrina i moć masonerije

autora Mladena Lojkića

Knjigu će uz autora predstaviti novinari i publicisti, Josip Jović, i Joško Čelan

Narod koji je danas, možda puno više od drugih, trn u oku masonerije, jest hrvatski narod – “…koji je imao tu povjesnu privilegiju da njegov jezik bude jedan od četiri ‘sveta jezika’ crkvene liturgije (uz Isusov aramejski, grčki i latinski), od 1248. god, kada je papa Inocent dopustio glagoljašima da služe misu na hrvatskom jeziku…” (iz recenzije patera Svetislava Krnjaka).

Za usporedbu, prvu Sv. misu na talijanskom, papa je održao 7. ožujka 1965. godine.

‘„Doktrina i moć masonerije“ je u neku ruku sinteza cjelokupne problematike kojom se gosp. Lojkić bavio u svojim prošlim knjigama. On u ovoj izvrsnoj knjizi upoznaje čitatelja sa svim mogućim metodama pomoću kojih svjetski moćnici manipuliraju čovjekom kao pojedincem, a tako i cijelim narodima. Nedvosmisleno ukazuje da ukoliko čovjek ne doživljava Trojedinog Boga kao sebi bliskoga i svoga, teško će se suprotstaviti onim zemaljskim vladarima koji siju kulturu smrti. No, Lojkić tu dodaje kako se bez Isusa Krista teško može shvatiti i vlastiti narod. Bogočovjek Isus Krist ušao je u povijest svakog kršćanskog naroda, postao je njihov, a narod njegov. Kao što su svi krštenici po njemu u najplemenitijem smislu postali Novi Izrael, baštinici vjere Abrahamove, tako i On po svakom narodu postaje jedan od njih…’ (iz spomenute recenzije)

Još mnogo znimljivih detalja, koje hrvatska ‘istoriografija’ skriva, saznat će te na ovoj promociji.

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content