Pupovac objavio rat Zvonimiru Hodaku, HOS-u, portalu Dnevno, tjedniku 7Dnevno, Bujancu, Ozani Bašić, emisiji ‘Piramida’ i još mnogima!

Teško se, međutim, oteti dojmu kako je ovdje ponajviše riječ o egu predsjednika SNV-a, Miloradu Pupovcu, koji spominje “vrijeđanje istaknutih pojedinaca manjinskih zajednica” u čemu, naravno, pronalazi sebe… Zanimljivo je kako Pupovac u svom biltenu ne navodi tekstove koji razotkrivaju njegovu najprljaviju ratnu tajnu (a on dobro zna koju), te kako prešućuje transkripte koje je portal Dnevno.hr objavio a koji jasno pokazuju kako je njegova malenkost plod srpske špijunaže koja nam je nametnuta s početkom rata.

Srpsko narodno vijeće s predsjednikom Miloradom Pupovcem na čelu, objavilo je vrlo opsežan i iscrpan bilten radnog naslova “Nasilje i nesnošljivost prema Srbima u 2014.” Bilten koji opisuje apsolutno svaku zgradu na kojoj je osvanuo uvredljiv grafit, svaku emisiju koja se bavila “nepoćudnim temama”, bilten koji je odvagao svaku riječ koju je smatrao za, po Srbe, neprimjerenu, e, upravo taj bilten je Milorad Pupovac odaslao na adrese svih nadležnih institucija. Naravno, ne samo hrvatskih… “Izdajnički” bilten, jer teško ga je drugačije nazvati, uvredljivi članovi Srpskog narodnog vijeća poslali su i na zapadne adrese u nadi da će nas čelnici EU sankcionirati.

SNV se u biltenu dohvatilo svega i svačega… Tako su, između ostalih, prozvali i Željku Ogrestu, voditeljicu “Piramide” koja je u jednoj od emisija ugostila odvjetnika Zvonimira Hodaka:

“Posebno zabrinjava što su diskriminatorni sadržaji i dalje zastupljeni u programu HTV-a. Tako umjesto da promovira toleranciju, kreira i emitira programe kojima se potiče i unapređuje održavanje, razvoj i iskazivanje kulturne i vjerske posebnosti manjina, HTV kroz natjecateljski talk show Piramida pruža prostor za promociju netolerancije u najgledanijem televizijskom terminu. U emisiji, koja je emitirana 14. oktobra 2014., Zvonimir Hodak, odvjetnik koji je u javnosti poznat po svojim nacionalističkim stavovima i kao kolumnist već spomenutih portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno, izjavio je da bi Vesnu Teršelič, voditeljicu Documente-Centra za suočavanje s prošlošću, trebalo poslati na Goli otok i ne dozvoliti joj “povratak u Hrvatsku”, na što se voditeljica Željka Ogresta nasmijala, a publika u studiju počela pljeskati. Vijeće za elektroničke medije nije osudilo ovaj postupak”.

Što o ovoj “prozivci” misli Zvonimir Hodak?

– Mislim da je u pitanju klasičan nedostatak humora. Shvatila je to Ogresta koja se nasmijala, shvatila je to publika koja je pljeskala a očito je to shvatilo i vijeće za elektroničke medije koje je moju izjavu shvatilo kao benignu i šaljivu. Jedino to nije shvatilo ili nije željelo shvatiti SNV koje u maniri “uvrijeđene dame” tjera mak na konac kako bi lista “nacionalističkih ispada” bila što duža – kazao je zagrebački odvjetnik koji spominjanjem svog imena u srpskom biltenu nije bio pretjerano povrijeđen.

Osim prozivanja “nacionalističke” Piramide, Pupovac se ulovio kritizirati i Ozanu Bašić, Velimira Bujanca, političke stranke (Autohtona hrvatska stranka prava, Hrvatska čista stranka prava) i braniteljske formacije (Hrvatske obrambene snage, IX. Bojna HOS-a Rafael Vitez Boban, Hrvatske obrambene snage). Jednako tako, zasmetala im je emisuja TV Kalendar koje “već tko zna koju godinu za redom” emitira prilog o Anti Paveliću na godišnjicu njegove smrti.

Smrtni Pupovčev neprijatelj postali su i Ante Đapić, Tomislav Ivančić, Ivica Marijačić, glavni urednik Hrvatskog tjednika, Mladen Ivezić… Svi, ali svi oni koji su na ovaj ili onaj način spomenuli pozdrav Za dom spremni, koji su se dotakli Jasenovca i prebrojavanja žrtava, koji su komentirali srpsku nacionalnu manjinu, svi oni su dio Pupovčevog biltena koji je razrađen do nevjerojatnih tančina, sistematično i kronološki, u maniri osobe koja je osmislila plan “kako smjestiti Hrvatima” i sada taj plan uspješno provodi…

Treba li uopće istaknuti da je najveći dio biltena posvećen portalu Dnevno.hr i tjedniku 7Dnevno:

“Radikalizacijom društveno-političkog konteksta porastao je broj medija koji otvoreno promoviraju nacionalizam te koriste govor mržnje. U takvim medijima (najčešće je riječ o internetskim portalima), među kojima se najviše ističe Dnevno.hr, gotovo svakodnevno se objavljuju tekstovi usmjereni protiv čitavih manjinskih zajednica, pogotovo njihovih istaknutih pojedinaca”, kaže se u biltenu i navode se dva sporna teksta. Teško se, međutim, oteti dojmu kako je ovdje ponajviše riječ o egu predsjednika SNV-a, Miloradu Pupovcu, koji spominje “vrijeđanje istaknutih pojedinaca manjinskih zajednica” u čemu, naravno, pronalazi sebe… Zanimljivo je kako Pupovac u svom biltenu ne navodi tekstove koji razotkrivaju njegovu najprljaviju ratnu tajnu (a on dobro zna koju), te kako prešućuje transkripte koje je portal Dnevno.hr objavio a koji jasno pokazuju kako je njegova malenkost plod srpske špijunaže koja nam je nametnuta s početkom rata.

Sve u svemu, ovako detaljan bilten predstavnik Srba uputio je zapadnjacima kako bi nam se udijelile packe. I nitko Pupovca nije mogao uvjeriti da je on jedini ugroženi Srbin u Hrvatskoj. Pa čak ni predsjednik Naše stranke Jovan Ajduković koji kaže:

– Nesnošljivo nam je? Apsolutno ne! Ovo je još samo jedan moment Milorada Pupovca koji pred izbore pravda svoje postojanje i glumi “djelovanje”. Četiri godine ne radi ništa, a onda se uhvati “ugroženosti Srba”. Tu priču prodaje već 15 godina… “Srbi nemaju ovo, Srbima ne daju ono”… Upravo on stvara jednu nervozu i navlači bijes među ljude, a ja pouzdano znam da to čini svjesno, kao što je činio sa ćirilicom. Ne može Pupovac iz metropole meni u Borovu prodavati priče o nesnošljivosti. Tamo nam je svima podjednako teško u ekonomskom smislu i ne treba nas dodatno uznemiravati s predratnim floskulama. Očigledno dižu tenzije, a Pupovac na najružniji mogući način mešetari ljudskim sudbinama i odmaže svojoj zajednici jer svaki put kad počne kukati, uzavru strasti. Unatoč svemu, ja ne znam navesti kada se ovdje dogodio neki incident. Nikada, čini mi se – kazao je Jovan Ajduković.

Autor: T. Budak/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content