TKO LI VAS OPČARA TZV. KNJIGOM ISTINE?

O bezumni štovatelji knjige “istine” tko li vas opčara? A pred očima vam je Isus Krist bio ocrtan kao Raspeti

Čudimo se da od Onoga koji vas pozva na milost Kristovu tako brzo prelazite na neko drugo evanđelje, koje uostalom i ne postoji. 

Postoje samo neki koji vas zbunjuju i hoće prevratiti evanđelje Kristovo. 

Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka se dozove PAMETI! Što smo već rekli, to sad i ponavljamo: navješćuje li vam tko neko evanđelje mimo onoga koje primiste, neka je posramljen kako bi nakon ovoga bio čista obraza.

Uistinu , nastojimo li ovim pridobiti ljude ili Boga? Ili idemo li za tim da ljudima ugodimo? Kad bih sveudilj nastojali ljudima ugađati, ne bih bili Kristove sluga.

O bezumni, tko li vas opčara? A pred očima vam je Isus Krist bio ocrtan kao Raspeti. Ovo bih samo htjeli doznati od vas: jeste li primili Duha po djelima Zakona ili po vjeri u Poruku? Tako li ste bezumni?

Započeli ste u Duhu pa da sada u tijelu dovršite? Zar ste toliko toga uzalud doživjeli? A kad bi doista bilo uzalud! Onaj dakle koji vam daje Duha i čini među vama silna djela, čini li to zbog djela Zakona ili zbog vjere u Poruku? Tako Abraham povjerova Bogu i uračuna mu se u pravednost… 

Sveti Daniel je jedan od četiriju velikih starozavjetnih proroka. Njegova knjiga napisana je s namjerom da podrži vjeru i nadu Židova u babilonskom sužanjstvu, da diže moral i otpor ugnjetenih, da na primjerima veliča heroizam mučenika i postojanost u vjeri. Na slavnim primjerima pokazuje Božju zaštitu i Božje intervencije u spašavanju čovjeka iz sudbonosnih situacija, iz opasnosti duše i tijela.

Apokaliptička viđenja Danijelova su najviše zlorabljena od lažnih tumača. Danas te slike koriste razne sekte za svoju promiđžbu.

Biblija je za nas katolike Božja riječ izrečena ljudskim jezikom i na ljudima shvatljiv način. Pisana je u određenim povijesnim razdobljima, u raznim kulturama i na nekoliko starih jezika od kojih se niti jedan više u tom obliku ne upotrebljava u govoru. Biblijski pisci koristili su i razne književne načine izražavanja. Sve to zahtijeva ozbiljan i znanstveni pristup tumačenju biblijskog teksta. Sekte odbacuju takvo proučavanje smatrajući da njima Duh Sveti nadahnjuje put ka istini. Upravo takav neispravni i neodgovorni pristup doveo je do poplave raznih osnivača, proroka i Božjih poslanika od kojih se je svaki odvojio od svoje dotadašnje Crkve.

Sekte će ovakav ozbiljan i argumentiran pristup Božjoj riječi smatrati iskrivljavanjem Božje poruke i umjesto toga ponudit će svoja nestručna, improvizirana i doslovna tumačnja Biblije proglašavajući ih jedino ispravnima. Unatoč odbacivanju znanstvene pomoći, pojedine sekte upustit će se čak i u ponovno prevođenje Biblije, da bi opravdali svoj nauk.

Sektaši će se ropski držati svake riječi uopće ne poznavajući značenje pojedinih biblijskih simbola kao i preneseno značenje određeneih izraza. Posebno su sektašima pogodne one biblijske knjige koje su pisane tzv. apokaliptičkom književnom vrstom (kao što su Knjiga proroka Danijela u SZ i Knjiga Otkrivenja u NZ) jer su pune različitih simbola, brojeva, čudnih bića i proročanstava što je veoma pogodno za manipulaciju.

Upravo iz tih razloga veoma je teško raspravljati sa sektašima budući da oni ne dopuštaju nikakvu mogućnost prenesenog ili simboličkog značenja pojedinih biblijskih tekstova.

Sektaši će Biblijom vrlo vješto manipulirati što ostavlja dojam da su biblijski stručnjaci. Oni će, da bi dokazali svoje tvrdnje, vrlo marljivo isticati sve one biblijske citate koji potvrđuju njihove tvrdnje dok će sva ona mjesta u Bibliji koja ih opovrgavaju prešućivati! 

VI ste SEKTAŠI „IZGLEDA SAMI odredili „vrijeme svršetka“ i našli „VAŠEG KRIVCA“ o kojem NE govori prorok Danijel, a Isus reče da ni Sin Čovječji ne zna kad će to biti nego samo Otac nebeski!

PUNA POTPORA PAPI FRANJI I SVIM NAŠIM BOŽJIM SVEĆENICIMA.

SAPIENTI SAT a BLENTOVINAMA NI BUDILICA PA NI TOPOVSKI UDAR

Izvor: Glasbrotnja.net

Odgovori

Skip to content