VIDEO za koga su za agresije na Hrvatsku igrali Manolić i Mesić?

Udbaške metode možda djeluju nekome uvjerljivo, ali prepričavanje navodnog razgovora s pokojnim čovjekom, to je vrh vrhova. I to s pokojnim čovjekom protiv kojega su otvoreno, usred agresije na Hrvatsku išli upravo Mesić i Manolić

Koliko je za vjerovati Josipu Manoliću i Stipi Mesiću što god da izjave, s obzirom na njihova dosadašnja djelovanja i reputaciju, procijenite sami. No metode kojima se koriste ipak su providne i bez obzira na veliki doseg u javnosti, jasno je svakome tko malo promisli o činjenicama.

“Tadašnjem predsjedniku Tuđmanu sam kazao kako se radi o osobama iz našeg sustava te da se sumnja na Vicu Vukojevića i Božu Vukušića. Tuđman je kazao ‘kad s idiotima imaš posla takve se stvari događaju’. Tada se nije smjela dogoditi niti jedna afera koja bi pogoršala položaj Hrvatske na međunarodnom planu”, ispričao je Manolić svjedočeći 2011. godine u montiranom procesu Boži Vukušiću, a sve kako bi denuncirao Tuđmana, Vukojevića i, naravno Vukušića.

Bože Vukušić kasnije je oslobođen, a proces je požurivao i tadašnji predsjednik Ivo Josipović, kao i državni odvjetnik Mladen Bajić. Manolić je inače, osobno zaustavljao istragu o zločinima zloglasne Ozne oko Bjelovara, organizacije kojoj je Manolić bio na čelu krajem Drugog svjetskog rata. U istrazi poratnih likvidacija aktivan je bio Vukušić, ali i Vukojević kroz Komisiju za istraživanje ratnih i poratnih zločina.

Istom metodologijom poslužio se i notorni Stipe Mesić u razgovoru za Nacional koji se svodi na još jedno nevjerojatno svjedočanstvo. Dva živa Tuđmanova protivnika – Manolić i Mesić, koji su svim silama za života željeli svrgnuti dr. Franju Tuđmana, a nakon smrti ga denuncirali i klevetali na sve moguće načine u procesu “detuđmanizacije”, razgovaraju povjerljivo s predsjednikom i Manolić tada svečano obavještava Tuđmana da je Tomislav Karamarko bio Udbin doušnik. Nažalost, sigurno neprovjerljivo.

Udbaške metode možda djeluju nekome uvjerljivo, ali prepričavanje navodnog razgovora s pokojnim čovjekom, to je vrh vrhova. I to s pokojnim čovjekom protiv kojega su otvoreno, usred agresije na Hrvatsku išli upravo Mesić i Manolić pokušajem uništavanja HDZ-a – izlaskom iz te stranke i osnivanjem kasnije propalog HND-a.

Mesiću to nije bio prvi pokušaj svrgavanja i uništavanja Franje Tuđmana. Naime, on je nudio kao predsjednik predsjedništva SFRJ svojevrsni pakt vrhu JNA, kako je to pisao i govorio osvjedočeni antifašista i general JNA Veljko Kadijević, kome je, uzgred rečeno rođak vlasnik jednog poznatog i vrlo čitanog, antihrvatski nastrojenog portala.

Stjepan Mesić bio je hrvatski član Predsjedništva Jugoslavije. U Beogradu je nerijetko sjedio zajedno s onima koji su u siječnju 1991. godine pripremali vojni prevrat u Hrvatskoj. Zato je igrao dvostruku igru, tvrdio je to 18 godina nakon raspada odbjegli jugo general, bivši ministar obrane Jugoslavije, Veljko Kadijević. U Moskvi je prokazao i svog tadašnjeg šefa, Predsjednika Vlade Antu Markovića.

Kadijević je tvrdio da je Marković predlagao hapšenje nacionalnih lidera Tuđmana i Miloševića: “Da treba podržati Mesića protiv Tuđmana, a onda, da bi cela stvar bila rešena oko Jugoslavije, da treba uhapsiti Tuđmana i Miloševića i sve će biti rešeno.”

Marković je bio spreman sve učiniti ne bi li postao novi Jugoslavenski lider. Ništa manje, prisjeća se Kadijević, nisu bile ni Mesićeve ambicije: “A to što su bile ambicije Mesića..on je u mojem kabinetu vodio razgovore..i nikada nije obišao temu kako je on liberal, a Tuđman despot apsolutista itd.”

General Aleksandar Vasiljević je u beogradskom NIN-u otkrio i poveznicu: „U jednom našem razgovoru Mesić je rekao kako bi tolerisao hapšenja svih funkcionara MUP-a i odbrane iz Hrvatske osim Špegelja i Boljkovca. Inzistirao je na njihovoj zaštiti. Složili smo se oko toga. Razmena informacija i podataka sa Mesićem ipak nam je bila mnogo važnija i nismo hteli da ugrozimo te kanale.”

Postaje potpuno jasno da su Manolić, bivši bjelovarski Oznaš, Josip Boljkovac – također Oznaš kojemu se sudilo za poratne zločine oko Karlovca i Stipe Mesić – jedna ekipa koja je i za Domovinskog rata igrala neku svoju igru. Tko zna što bi se sve otkrilo da se može do podataka o istoj ekipi iz vremena Jugoslavije.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content