VIDEO: Gdje su bili i što su radili srbijanski predsjednik Nikolić i premijer Vučić

Vaske Vidović tijekom rata bio je prepoznatljiv po tome što je vozio džip na kojemu je pričvrstio lubanju Bošnjaka kojega je osobno ubio prilikom napada na selo Crna Rijeka na Nišićkoj visoravni, a na lubanju je stavio plavu kacigu UNPROFOR-a

U svibju 1995. na predsjednika Radikalne stranke, Vojislava Šešelja i njegove suradnike, među kojima su bili i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, dok su se vozili u džipu četničkog vojvode Vasketa Vidovića, a na kojem je bila pričvršćena lubanja ubijenog Bošnjaka, vojnici Armije BiH ispalili su strijelu koja je promašila za samo nekoliko metara.

Iz kruga ftvornice “Pretis” u Vogošći preko Poljina prema Palama, vojnici 1. brigade Armije BiH iz vogošćanskog su naselja Ugorsko ispalili tu strijelu na vozilo, ali nisu pogodili džip.

Inače, Vaske Vidović tijekom rata bio je prepoznatljiv po tome što je vozio džip na kojemu je pričvrstio lubanju Bošnjaka kojega je osobno ubio prilikom napada na selo Crna Rijeka na Nišićkoj visoravni, a na lubanju je stavio plavu kacigu UNPROFOR-a.

Danas, 20 godina kasnije, Šešelju se sudi u Haagu, ali je zbog inertnosti sustava i neshvatljive odluke suda pušten, navodno zbog bolesti, da se brani iz Beograda, iz kojega provocira Hrvate i Bošnjake već mjesecima, pozivajući na novi rat, a sadašnja se vlast ne trudi vratiti ga u Haag.

Danas, 20 godina kasnije, Tomislav Nikolić, predsjednik je Srbije, a Aleksandar Vučić njezin premijer.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content