Milorad Pupovac – strani agent u Hrvatskome saboru

Saborski zastupnik Srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac po svojim postupcima za vrijeme velikosrpske agresije, a još više po djelovanju i izjavama u ovih dvadesetak godina državne neovisnosti deklarirao se kao vođa velikosrpske pete kolone u Hrvatskoj.

Koristeći nesavršenost Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, ali još više popustljivost vodećih političkih stranaka, prije svega SDP-a, ali i HDZ-a, prema njegovim sve većim zahtjevima stavio je se u poziciju da velikosrpsku agresiju sustavno želi pretvoriti u građanski rat i na taj način amnestirati ne samo Srbiju nego i onaj dio srpske manjine u Hrvatskoj koja se pobunila protiv vlastite države.

Pri tome važno je napomenuti da je Milorad Pupovac samozvani predstavnik Srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj jer je za njega na posljednjim saborskim izborima u njegovoj manjinskoj izbornoj jedinici glasovalo svega 17,2% od ukupnog broja birača na listi srpske manjinske zajednice. Pored toga, on ni slučajno ne može biti politički predstavnik onih hrvatskh Srbea koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom, a takvih je oko 6 posto bilo i u Domovinskom ratu, pa i u samom Vukovaru koji su se borili protiv velikosrpske agresije. Nažalost ni jedna od vodećih političkih stranaka ne usudi se upozoriti Milorada Pupovca da je on politički gledano hrvatski političar i da se kao takav treba zalagati za hrvatske državne interese. Štoviše vladajući SDP koji se nikad nije suštinski oslobodio „bratstva i jedinsva“ ostajući i dalje mentalno jugoslavenska stranka izabaro je u Hrvatskome saboru Milorada Pupovca za predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku (?!).

U sadašnjoj napetosti između Hrvatske i Srbije koju je izazvalo četničko vodstvo susjedne države na čelu s osvjedočenim četnicima predsjednikom države Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, Milorad Pupovac odlazi u Beograd i sa srbijanskim premijerom raspravlja o položaju srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Štoviše, to nije slučajno jer je Milorad Pupovac ne tako davno javno izjavio da je za hrvatske Srbe glavni grad Beograd. To je izravan napad na hrvatski integritet i suverenitet izgovoren ni manje ni više nego iz usta predsjednika saborskog Odbora za vanjsku politiku. Nitko se u Hrvatskome saboru u kojemu sjede politički stranački zombiji ni tada nije uzbudio, kao što se nije uzbudio ovih dana kad je Milorad Pupovac otišao po velikosrpske instrukcije kod srbijanskog premijera Aleksandra Vučića. U tom susretu s premijerom strane države, a ne s premijerom države u kojoj je saborski zastupnik i za što ga debelo plaćaju hrvatski porezni obveznici, Milorad Pupovac je ponovio stare zahtjeve koje u svojoj politici prema Hrvatskoj zastupa i srbijanski premijer. To su pitanje nestalih, obnova povjerenja i suđenje za ratne zločine, te statusni položaj srpske manjine u Hrvatskoj. U izjavi nakon susreta s premijerom Vučićem Milorad Pupovac je izjavio da je nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju došlo do pogoršanja odnosa prema Srbima. I sama njegova određenica o Srbima a ne o pripadnicima srpske nacionalne manjine, ili pak o hrvatskim Srbima govori o predsjedniku Srpskog narodnog vijeća i saborskom zastupniku Miloradu Popovcu kao upornom velikosrpskom eksponentu u hrvatskoj politici.

Djelovanje, a osobito posljednji potezi Milorada Pupovca više nisu stvar slobodnog izražavanja mišljenja, to je djelovanje koje predstavlja napad na temelje hrvatske države, pa bi se Miloradom Pupovcem trebala pozabaviti ne samo Sigurnosna obavještajna agencija nego i pravosudni organi kojima je dužnost štititi integritet i suverenitet Republike Hrvatske. Kao zaključak ostaje gola činjenica da ovakav Milorad Pupovac djeluje u Hrvatskome saboru kao agent strane države koja je posebice u posljednje vrijeme pokazala nizom postupaka i izjava da kao susjedna država vodi neprijateljsku politiku prema Republici Hrvatskoj. Skandalozno je da se o takvom Pupovčevom ponašanju nitko posebno ne uzbuđuje. Naravno, tu dimenziju neprijateljskog Pupovčevog djelovanja ne će kritizirati SDP, jer je svojedobno njihov predsjednik i premijer Zoran Milanović izjavio kamo su Srbi njegovi glasači, ali se zato pruža idealna prilika vodećoj oporbenoj stranci HDZ-u da u ovo pretkampanjsko vrijeme raskrinka ne samo Milorada Pupovca nego kolaboracionističku politiku SDP-a prema njemu.

Vjekoslav Krsnik

1 comment

Odgovori

Skip to content