DON BLOG: Kako je vrag ujedinio katoličke paranoike i antikršćane

KAKO JE VRAG UJEDINIO KATOLIČKE PARANOIKE I ANTIKRŠĆANE – Tajni papofobi i javni franjomrsci u istoj akciji

U Hrvatskoj se u posljednja dva desetljeća među kršćanima događa svojevrstna “tranzicija” – baš kao i u društvu. A to je, doslovce, prijelaz iz nečega u nešto. Odnosno, prema rječniku hrvatskoga jezika, to je: čin, proces ili stadij u promjeni od jednog stanja, oblika, aktivnosti ili mjesta u drugo. U ovom slučaju važna je prognoza da je teško naslutiti krajnji rezultat toga “prijelaza” – poglavito među katolicima! Ono što je u trenutnoj fazi očito – zaprepašćujuće je i zabrinjavajuće: pojedini katolici postali su naglo “papskiji od pape”! Poglavito od pape Franje. A ta njihova osobna “tranzicija” kod jednih je krenula odmah po izboru kardinala Bergoglia za papu, a kod drugih je potaknuta i ubrzana tzv. Knjigom istine (koja je poslije raskrinkana kao velika laž i prjevara – http://www.bitno.net/vjera/knjiga-istine-i-lazna-prorocanstva-marije-od-milosrda-sotonski-odvajaju-vjernike-od-crkve/ – ali to većina njih ne želi prihvatiti kao istinu!). Za mnoge su u tome “obraćenju” u gorljive branitelje Crkve i žestoke borce protiv “Vrata paklenih” bila presudna razna “proročanstva” koja su najavila “posljednja vrjemena” upravo u naše vrijeme. A ti “obraćenici” imaju osjećaj ili pak izričito tvrde da je upravo njih sam Bog poslao za “proroke” našem vrjemenu i upravo im sam Duh Sveti “govori” što svim kršćanima – dakako, i Papi i biskupima i svećenicima, bez razlike! – trebaju reći. I to “krk – u brk”, bez pardona, pa čak i grubim & teško uvrjedljivim riječima!

I tako dalje… fenomen bi se dalo opisivati još nadugo i naširoko… Pritom valja istaknuti kako je i trenutna “izbjeglička kriza” takvim gorljivim vjernicima odnosno “katolikomanima” došla kao svojevrstan lakmus papir da se pokaže njihova “pravovjernost”, “apologetski žar”, “proročki duh”, lice “vojujuće Crkve”… itd. U toj njihovoj ‘izbjegličkoj kampanji’ teško su, kao i Papa, “stradali” i neki naši biskupi… Ja sam tu kategoriju (kvazi)rimokatolika već prije javno nazvao “katoličkom sektom protestantskih pravoslavaca posljednjih dana” i javno ih se odrekao (jer su nam, unatoč slaganju u mnogočemu, i stavovi i stilovi toliko različiti da ne možemo pripadati istoj Rimokatoličkoj Crkvi!), a sada se javno pitam u koje rimokatoličke crkve oni odlaze na svetu misu, u koje rimokatoličke župe spadaju, i kojim s rimokatoličkim svećenicima surađuju i od njih primaju sakramente – tko im je biskup, a tko papa?!

Budući da se većina takvih “rimokatolika” sa svojim stavovima javno očitovala na raznim internetskim stranicama, najčešće na Fejsbuku, ovdje ću slobodno (bez traženja njihova dopuštenja, jer ni njima ne pada na pamet da to isto traže od drugih…) prenijeti dio njihovih “bisera”, kako bi i onima koji možda nisu dosad imali uvid u to “blago” bilo bjelodano o čemu govorim. Krenimo hijerarhijski – od biskupa do pape…, bez kronološkog redoslijeda…

Svjedočanstvo koje prvo prenosim (doslovce i bez ikakvih zahvata) – a koje se može uzeti gotovo kao paradigma cijeloga pokreta “katoličke paranoje” (jer je ispunjeno mržnjom i na biskupa i na Papu) – naslovljeno je: “Biskupe Guziniću, sram te bilo!” Poslao mi je određeni Mihael Jurjevic [jezicar2@gmail.com] u subotu 19.9.2015. u 19:55 s. (odgovorio sam mu istoga dana u 20:22 s.), ali to isto “otvoreno pismo” on je uputio također na nekoliko važnih adresa: biskupija@du.t-com.hr; biskupija-gospic@inet.hr; biskupski.ordinarijat.hvar@st.t-com.hr; ordinarijat@djos.hr; krizevacki.biskup@gmail.com; biskupski-ordinarijat@po.t-com.hr; tajnistvo@biskupija-sisak.hr; biskupski-ordinarijat-si@si.t-com.hr; nadbiskupija-zadarska@zd.t-com.hr; tiskovni@zg-nadbiskupija.hr; Damir Stojic; Anđelko Kaćunko. Evo toga pisma:

Crveni biskupe Guziniću, sram te bilo! Zar toliko težiš kardinalskom šeširu da si bio spreman govoriti tolika sranja pozivavši džihadiste u našu zemlju i ohrabrujući ih. Ti bi majmune, umjesto da marljivo govoriš protiv pobačaja i njegovim nepopravljim posljedicama, gorljivo govoriš o više djece, o predbračnoj čistoći, supstituirao ubijenu djecu tim ubačenim agentima koji će cijelu Europu brzo doći glave i koji su u suradnji sa sotonostičkim snagama koje ih pozivaju i koji žele uništiti Crkvu! Sram te bilo! Sudit će ti ,ako ne narod kojeg si zaveo, onda Bog kojeg si izdao! Sudit će ti ubijena hrvatska djeca o kojoj ne kažeš ni jednu riječ i s čijim ubojicama pleteš mrežu. Dobit ćeš Guziniću kardinalski šešir, no bit će to šešir srama i vječne propasti. Bog postoji iako u njega ne vjeruješ. Tako će proći i oni koji očekuju masovni “oprost” za ubijanje djece koji priprema sotona Bergoglio koji je zasjeo u Vatikanu. Tako će proći i oni koji će zahtjevati “poništenje braka” od sotonističkih svećenika. Sram te bilo!!!!! Svi će se naći pred Božjim sudom!!!!

U istom duhu, ali ne tako bezobrazno niti prostački uvrjedljivo, stalno u brojnim i dugim raspravama na Fejsbuku kritizira papu Franju (kojega uvijek naziva samo – Franjo) stanovita Marija Zdenka Malika. Evo njezina dva upisa:

“ako bi se sotona i prerušio..sumnjam da bi tražio ove 4 stvari: Molitvu krunice, ispovjed, pričest, klanjanje…Kad po mistiku u poruci taj netko traži ove 4 stvari..onda se nemamo što premišljati” (5. rujan u 18:22)

“mi ne sudimo…samo prenosimo ISUSOVU poruku da ne dozvoljava ukidanje DOGMI, SAKRAMENATA , ZAKONA BOŽJEG i Riječi Božje! Pošto je Franjo već učinio puno štete Crkvi Kristovoj…primijećujemo da su Božja proroštva TOČNA glede njega da je LAŽNI PROROK.” (30. rujan u 15:09)

A kako još “pravi katolik brani Crkvu” i “čuva svetu vjeru” pokazuje i sljedeći primjer:

“Uistinu sotona se oblaci u najbjelije haljine I predstavlja se svetim..a ipak,u sustini je samo sotonsko zlo koje zavodi mase! Kada bi zavedeni vidjeli njegovo pravo lice(a vidjet ce uskoro)sablaznit ce se od te grozote I uzasa.

Franjo je lazov,vrazji sluga u bijeloj haljini. On radi za antikrista,njih dvojica su bliski prijatelji. Antikrist je najveci ne prijatelj ikada u povijesti Boga I svega Bozijega.njihov je cilj unistiti Boga. Njih void cisto zlo,citav Pakao je uz njih. Nas papa Benedikt XVI je franji cista suprotnost,Benedikt je pravi papa,pravi Bozji Vikar na Zemlji,on j dobar I Benedikt ce voditi u ovim Apokalipticnim vremenima Kristovu Crkvu,posljednji vjerni ostatak prema Bogu,novom Zlatnom Jeruzalemu u kojem ce prebivati svi oni koji se nisu dali zavesti od laznog proroka (antipape)franje I antikrista koji ce se uskoro pojaviti Kada izbije rat,u ulozi mirotvorca. Pazimo i bdijmo!” Sandra Vulin Petković (26.9. u 11,45.)

Kakvo zlo čine takvi otrovni “branitelji pravovjerja” pokazuje iskrena reakcija čiste duše: “Sandra dušu si mi probola sa svojim “razmišljanjima” ali Isus neka ti bude milostiv sudac…” Celina Ana Posavec (26. rujan u 22:05)

Međutim, pravi bojovnici imaju i “znanstvene argumente”: “Objavljene su dvije knjige vatikanskih pisaca koje su dokaz da je Papa Benedikt XVI. nelegalno smijenjen temeljem urote: dakle, Papa Franjo nije papa, izabran je nelegalno. Papa je Benedikt XVI.!!!”

Također, oni svoje teze temelje na riječima duhovnih auktoriteta: “Papa Inocent III., također kao i svi sveti pape: Papa Pio IX.: ‘Ako budući papa naučava bilo što suprotno od katoličke vjere – ne slijedite ga’. Tada je vjera bila izvorno katolička, nakon II. vat. sabora mozgovi svećenstva su zamučeni herezama tolerancije i ravnopravnoću religija, pa ne znaju što je pravi kat. nauk. Zato to tako ide: Video pokazuje da je Papa reko Quran je knjiga mira a Islam nije nasilna vjera:” (…)

Neki “rimokatolici” (zapravo “mimokatolici” – kako ih je nazvao Darko Pavičić) hranu za svoju dušu i svoj um često nalaze na internetskim tzv. konzervativnim i tradicionalističkim stranicama – kao što su npr. conservativepost.com ili tradikatolik.blogspor.com, kao i mnoge druge (od kojih su neke u redu, ali među njima su i one zavodničke, koje financiraju neprijatelji Crkve (najpoznatiji primjer je u SAD!) kako bi među kršćanima/katolicima sijali razdor pa neki kršćani a da ne znaju piju otrov)!

Slično je i kada se citiraju neke odluke na crkvenim saborima iz prvih stoljeća, kao što je bio Treći koncil u Carigradu/Konstantinopolu: “Ako bilo koji laik ode u sinagogu … ili se pridruži sastanku heretika i s njima moli …. , ako se bilo koji biskup ili svećenik pridruži molitvi heretika , neka mu bude zabranjena pričest…”

U svakom slučaju, neki najnoviji “proroci” znaju što je korisno i potrebno: “Pojačajte molitvu: OPĆI ALARM! Dva milijuna muslimana kreće prema Hrvatskoj!” (http://dubrovniknet.hr)

Budući da smo upravo ušli u listopad – Marijin mjesec, molitva Gospine krunice doista nam je najbolje duhovno sredstvo za obranu od svih zala i Zloga. No i tu postoje dvije vrste duhovnih aktivista – ponizni i bojovni. Dobio sam i jedan takav poziv na molitvu koji sam zamalo odmah prihvatio, ali sam odustao čim sam ponovno i pozorno iščitao “duh molitve”, u kojoj bi zrnca krunice trebala biti bojeve glave raketnog bacača ili borbenog lovca F-16:

Vjerom protiv zla i nevjere!

ned 20.9.2015 20:53

“Poziv na pravu katoličko-križarsku krunicu: Vjerom protiv zla i nevjere!

Sotona je moćan kada je vjera katolika izgubljena i nemoćna. Lepantska bitka protiv islama 1571. dobivena je jer je cijela Europa molila krunicu.

Pozivam sve katolike na Faceu da od sutra 21. rujna , ponedjeljak, počnu moliti krunicu na nakanu da Bogorodica zaustavi masonsko-muslimansku invaziju na Hrvatsku i cijelu Europu i da trajno ugasi titoističku vlast i pročetničku ideologiju u Hrvatskoj.

Da vidim, koliko vas ima?”

Emil Čić

NB: Zaključak. Eto tako to “zvuči”. Sapienti sat (a blenti ni budilica)! Nije to sve. Nažalost ima bezbroj primjera koji pokazuju kako je velika i zabrinjavajuća trenutna pomutnja u dušama i glavama nekih katolika… – kad ih vidim dođe mi da ugasim profil na Fejsu, izbrišem ovaj Don blog, povučem se u potpunu anonimnost ili pak odem u neki samostan gdje se šuti i moli do kraja života… Ovo je užasno vrijeme. Utjecajni mrzitelji Katoličke Crkve (tajni papafobi), koji javno hvale papu Franju i daju mu prestižne nagrade, vrlo su jeftino “nasanjkali” mnoge naivne “mimokatolike” ter ih suptilnim metodama i trikovima navukli na tanak led javnoga protestnog buntovništva protiv auktoriteta i pretvorili ih u jadne i jeftine “franjomrsce”. Premda nije isključeno i formiranje nekakvih “duhovnih borbenih postrojbi” nisam u strahu za svoj život, nego sam zabrinut za njihovu dušu. Čitajući neke njihove komentare svatko trijezan i razborit zaprepastit će se nad stupnjem nevjerojatne “pobožne ludosti”. Ali bit će još gore i još “spektakularnije”! No tome se zapravo i ne treba čuditi jer imamo Isusovo upozorenje učenicima: “To sam vam govorio da se ne sablaznite. Izopćavat će vas iz sinagoga. Štoviše, dolazi čas kad će SVAKI KOJI VAS UBIJE MISLITI DA SLUŽI BOGU. A to će činiti jer ne upoznaše ni Oca ni mene” (Ivan 16,1-3). To je Riječ Gospodnja. Slava tebi, Kriste!

Autor: Anđelko Kaćunko/blog.vecernji.hr

 

Odgovori

Skip to content