Červar: Ponosan sam na sve što sam napravio, još me drži volja i ambicija, i dalje sam gladan pobjeda i željan izazova

Lino Červar rukometna je legenda, ponovno izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

“Razmišljam o svemu, o svim obavezama i zadacima koje sam preuzeo. Evo, već u nedjelju dolazim u Zagreb, a u ponedjeljak ujutro imam sastanak s kondicijskim trenerom, što je samo nastavak onoga što radimo. Kad je Nexe gostovao kod mog Metalurga, tri sata sam sjedio s Hrvojem Horvatom, sve analiziramo, o svemu razmišljamo. Sve u svemu, u dobroj sam formi”, kaže on za 24sata.

Kombinira posao trenera Metalurga i izbornika.

“Stalno eksperimentiram, gledam, razmišljam, smišljam nove ideje… Ali dobro, kad voliš svoj posao, to i nije problem. Postao sam trener s 23 godine i od tada zapravo tako funkcioniram”, dodao je.

O mirovini ne razmišlja.

” Još me drži volja i ambicija, i dalje sam gladan pobjeda i željan izazova. Ova igra koju sam odabrao kao poziv važna je zbog rezultata, ali više od toga zbog utjecaja sporta na razvoj društva. Da, ponosan sam na svoje rezultate, ali i na to što sam u četiri države utjecao na sudbine ljudi, kroz sport im poboljšavao kvalitetu života. I ta činjenica me posebno ispunjava”, ispričao.

Pred reprezentacijom je i Europsko prvenstvo.

“Pozitivan sam, kao i uvijek, ali i zabrinut zbog situacije u našoj vanjskoj liniji. Znate da se bez vanjske linije ne može čak ni govoriti o medalji, a mi imamo situaciju s Duvnjakom, Kopljar ima problema s aduktorom, Slišković je i dalje bolestan, bez kluba, u najgorem trenutku ozlijedio se i Pavlović… Neki drugi treneri bi očajavali, ali ja nisam trener alibija i držim se one narodne: Kad nemaš ono što želiš, ljubiš ono što imaš”, dodao je.

Izvor: narod.hr/24sata

Odgovori

Skip to content