POTPUNO IZGUBIO KONTROLU: Milanović teško uvrijedio Svetog Oca i sve katolike!

Nakon ovih izjava i sveg zla što je napravio, nema nikakve dvojbe da je Zoran Milanović najveća pošast koju treba na izborima spriječiti da i dalje čini štetu hrvatskom narodu, kazao je Tomac

Nakon što je doživio dva teška udarca u isti dan, Milanović je potpuno izgubio kontrolu nad samim sobom. Nije mogao podnijeti da je istog dana doživio pravi ‘fijasko’ od navodnih prijatelja, kako su se on i Ostojić hvalili, Angele Merkel i Svetog Oca. Tim je riječima politički analitičar Zdravko Tomac u razgovoru za Direktno hr. komentirao jučerašnju izjavu Zorana Milanovića kako bi papa Franjo glasovao za njega na predstojećim izborima.

“Angela Merkel čvrsto je podržala HDZ i Karamarka, a kardinal Josip Bozanić, u svom pismu vjernicima, vrlo je jasno poručio da je on kardinal pape Franje i Katoličke crkve koja brani kršćanski moral, kršćanske vrednote i koji traži od katolika da i oni na izborima postupaju kao katolici, da glasuju za one koji prihvaćaju kršćanske vrijednosti, a ne za one koji sustavno zapiru”, kazao je Tomac.

Politički analitičar naveo je kako je Katolička crkva, Papina crkva u Hrvatskoj, ponovila vrijednosti za koje se zalaže Papa Franjo, koji stavlja u centar pažnje obitelj, koji ne odustaje od stava da je brak zajednica muškarca i žene, niti od drugih bitnih vrijednosti kršćanskog morala.

“Dakle, Papin kardinal, u svom pismu vjernicima, ponovio je vrijednosti za koje se zalaže Papa Franjo. Josip Bozanić jasno je rekao za koga ne treba glasovati. Ne treba glasovati za one koji silom, i na drugi način, naturaju hrvatskom narodu protukatolički sustav vrijednosti, ali kardinal Bozanić nije rekao za koju stranku treba glasovati. I zato se on nije direktno umiješao u izbore”, objašnjava Zdravko Tomac.

Kardinal Bozanić naveo je načela koja pomažu katolicima da se opredijele za koju će stranku glasovati.

“Prema tim načelima, to je dosta stranačkih i nestranačkih lista, od U ime obitelji Željke Markić do Domoljubne koalicije Tomislava Karamarka”, kazao je Tomac.

Zoran Milanović je dao izjavu koja je, prema mišljenju Zdravka Tomca, skandaloznija od svih njegovih dosadašnjih izjava.

“To je SDP, to sam ja, Zoran Milanović u trećem licu, i tu su ljudi koji su moji suradnici. To je kršćanstvo, a ovo drugo je često najobičniji barbarizam i zanima me za koga bi glasao papa Franjo. Vjerojatno za nas”, kazao je jučer Milanović.

Zašto je to naskandaloznija izjava i zašto je to previše čak i za Zorana Milanovića objašnjava Tomac.

“On je sebe i svoje ministre, sadašnje i bivše, na čelu sa Željkom Jovanovićem, koji mu je nositelj liste u ‘crvenoj Rijeci’, proglasio jedinim pravim kršćanima. Dakle, kršćanin je Željko Jovanović koji je više puta rekao da je hrvatska Crkva zločinačka crkva, ustaška i fašistička. Milanović i njegovi ministri su ateisti i agnostici. Zašto je uvrijedio, ne samo Svetog Oca, nego i sve katolike? Zato što je decidirano rekao da bi Sveti Otac glasovao za njega, Zorana Milanovića. Dakle za ateistu i agnostika, da bi glasovao za njegove ministre, progonitelje Crkve. To bi značilo da je Sveti Otac postao vođa ateista i agnostika te da je stao na stranu progonitelja Katoličke crkve u Hrvatskoj. Takav bezobrazluk je nezabilježen jer on optužuje Svetog Oca da je prestao biti Papa kršćana te da postaje podupiratelj ateista i agnostika koji sustavno pokušavaju srušiti katolički sustav vrijednosti”, rekao je Zdravko Tomac.

Proglasivši sebe i svoje ateiste i agnostike jedinim pravim kršćanima, on je katolike i Katoličku crkvu proglasio barbarima, nastavlja Tomac. Interesantnim smatra kako vodeći dnevnici u Hrvatskoj, ne samo da nisu komentirali tu nečuvenu uvredu, nego ju nisu ni prenijeli.

“Zatajili su je. Međutim, dobro je da se to dogodilo jer sada je sve jasno. Od progonitelja svega što je nacionalno i hrvatsko, Milanović se pred izbore preobratio u velikog domoljuba. Tako velikog da nikom drugom ne priznaje da je domoljub. Od progonitelja i sotonizatora Franje Tuđmana postao je lažni ‘tuđmanovac’. Sada je od agnostika i ateiste, preko noći, postao jedini autentični kršćanin u Hrvatskoj, a istinske katolike i cijelu Crkvu, proglasio je barbarima. Zbog svega toga, javno reći da bi Sveti Otac glasovao za njega i njegove lažne kršćane, kako kaže jedine prave kršćane u Hrvatskoj, znači da je Papa, po njegovom mišljenju, izdao kršćanstvo, da je prešao na stranu ateista i agnostika”, analizira Tomac Milanovićevu izjavu.

Smatra kako je hrvatski premijer dužan ispriku.

“Milanović je dužan ispričati se Svetom ocu, hrvatskoj Crkvi i svim katolicima koje je proglasio barbarima, ali i svi mi katolici dužni smo osuditi takvo sramotno ponašanje hrvatskog premijera i javno pozvati sve katolike da izađu na izbore i skinu s vlasti takvog čovjeka. Čovjeka koji se najprije posvađao sa svima u Hrvatskoj, a sada i sa susjednim državama, s Angelom Merkel i sa Svetim Ocem. Milanović tvrdi da je HDZ pošast, međutim, nakon ovih izjava i sveg zla što je napravio, nema nikakve dvojbe da je on najveća pošast koju treba na izborima spriječiti da i dalje čini štetu hrvatskom narodu”, zaključio je Tomac.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content