PORUKA S VELIČANSTVENOG SKUPA U ZAGREBU: ‘Molim vas za potpuni angažman, izbori još nisu gotovi!’

Karamarko na skupu u Zagrebu: Molim vas potpuni angažman, ovo je borba za Hrvatsku! – U sportskoj dvorani Arena u Zagrebu, u četvrtak navečer, pred dvadesetak tisuća ljudi, održan je veliki završni skup HDZ-a i Domoljubne koalicije.

Uz sudjelovanje u programu cijelog niza glumačkih i estradnih zvijezda, impozantnom skupu se prva obratila predsjednica Udruge “Blokirani” i kandidatkinja u 8. izbornoj jedinici Mirjam Kervatin.

-Dragi gospodine Karamarko, pružam Vam Hrvatsku na dlanu, Vi ste premijer s kojim ćemo deblokirati radna mjesta, omogućiti ljudima da žive ponosno. Deblokirati ćemo Hrvatsku u nedjelju od zlotvora. Blokirali su mi djecu, zato će izgubiti izbore. Od ponedjeljka se život vraća u našu Hrvatsku. Prijatelje su mi blokirali, tu su Josip, Mario, Luce, osmijeh vam vraćamo na lice. Dosta je Vlade koja mijenja Ustav da bi zaštitila Perkovića, a ne želi u Ustav staviti branitelje. Ljudi sjede u Savskoj mjesecima, zar je to država koja poštuje svoje ljude? Dosta je premijera koji kaže da mu šator smrdi. Neeeee. Ako tebi, Zorane Milanoviću, naši domoljubi i branitelji smrde, meni mirišu na dom, oca, ljubav, na ponosnu Hrvatsku – kazala je Kervatin u vrlo emotivnom nastupu.

Nakon toga uslijedile su završne predizborne poruke predsjednika koalicijskih partnera: Branka Hrga, Ivana Tepeša, Milivoja Špike, Darinka Kosora, Ladislava Ilčića, Gorana Dodiga i Stanka Beline.

Putem videozida impozantnom završnom skupu Domoljubne koalicije obratili su se i Janez Janša, Nicolas Sarkozy i mnogi drugi a pročitani su i telegrami potpore Viktora Orbana i bugarskog premijera Bojka Borisova.

Popraćen ovacijama skupu se obratio i Mikulaš Dzurinda, bivši slovački premijer i aktualni predsjednik Zaklade Europske pučke stranke.

-Za nekoliko dana odlučit ćete o bitnoj strani, ne samo o tome tko će biti predsjednik Vlade, odlučit ćete, prije svega, o tome kakva će biti Hrvatska u sljedećim godinama. Odlučit ćete o budućnosti vaše Domovine i o tome kakve će vrijednosti Hrvatska pokazati u zajedničkoj Europi. Dolazim iz Slovačke, zemlje koja već dugo navija za vašu zemlju. Mi vas volimo i stalo nam je do vas. Jadran je i naše more. Promijenili ste našu zemlju, koja je nekad bila okarakterizirana kao crna rupa Europe u zemlju koja je ukorak s najboljim zemljama. Sada bi smo željeli podijeliti svoj ekonomski program i iskustva s vama. Predstoji vam dobar izbor. Možete odlučiti o Hrvatskoj koja će se promijeniti na bolje, koja će provoditi reforme koje će stvarati nova radna mjesta. Imate šansu odlučiti se za Hrvatsku koja će uživati dobro ime u cijelom svijetu. Uvjeren sam u to da se taj izbor zove HDZ i koalicija!- istaknuo je Dzurinda.

Osobno se obratio predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku.
-Tomislave, predstoji ti težak, no plemeniti zadatak – napraviti od Hrvatske još moderniju i uspješniju Hrvatsku. Dragi prijatelju, želim tebi i tvojim prijateljima pobjedu na parlamentarnim izborima. Dragi prijatelju, želim Hrvatskoj sve najbolje. Želim vam da parlamentarne izbore dobije HDZ i koalicija. Neka Bog blagoslovi Hrvatsku! – zaključio je Dzurinda.

Na koncu, nazočnima se obratio i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.
-Hvala vam na vašem trudu što ste danas došli sa svih strana Hrvatske. Ima nas puno i pjesma kaže neka vide da nas ima. Neka se oni okupe u ovom broju. To bi volio vidjeti. Vidjeli smo njihove skupove i njihovo mahanje zastavama. Ne znaju da je mahanje zastavama odraz srca i duše, da je naš barjak i naš častan hrvatski grb i kad je bio zabranjen – živio u našim srcima. Znali smo da će doći taj dan da ga možemo izvjesiti. I došao je taj dan. Dočekali smo ga zahvaljujući čovjeku koji je svakim danom sve veći i veći, što više prolazi vrijeme, taj čovjek je Franjo Tuđman. Sjetimo ga se svaki dan. Budimo ponosni što smo ga slušali i baštinili njegovu doktrinu – sloboda naroda, demokracija naroda i vlastita država narodu. Zato je HDZ povijesna stranka i najveća stranka u Hrvata, jer je bila instrument za stvaranje države -istaknuo je Karamarko.
Podsjetio je i na teške okove komunizma kojima je Hrvatska bila okovana pola stoljeća ali i žrtve koje su pale u obrani Hrvatske.

-Sjećamo se zabranjenih pjesama, progona Hrvata, nemojte zaboraviti da je to trajalo stoljećima. Majke i očevi su vam govorili da to što čujete doma ne smiju čuti oni u školi. Neki danas žale za tim vremenima, a optužuju nas da smo nazadnjaci. Sanjaju budućnost u prošlosti. Volio bih da se podsjetite danas u kakvoj opasnosti je bila Hrvatska država. Za Hrvatsku je poginulo15 tisuća ljudi. To su anđeli danas koji nas gledaju i pitaju kakva je Hrvatska danas. Htjeli su izbrisati 90-u i 91-u godinu, a to vrijeme je donijelo slobodu i demokraciju. Htjeli su reći za Tuđmana da je jedan od njih, da je diktator, nisu shvaćali da mu svi ti na hrpi nisu bili ni do koljena. Nemojmo zaboraviti jer oni žele da zaboravimo, da naša djeca nikad ne saznaju za istinu. A istina je vječna i Hrvatska mora biti vječna i biti će onom ljubavlju kojom su ju voljeli branitelji i Tuđman – kazao je Karamarko uz ovacije nazočnih.

Osvrnuo se i na dva SDP-ova mandata upravljanja Hrvatskom.
-Dva puta su dolazili na vlast, ti koji nemaju veze s ljevičarstvom, dva lidera su profilirali, Račana i Milanovića. I uvijek ista slika. Uvijek isti simptomi, negiraju sve ono što smo stvarali devedesetih. Danas imamo nešto drugo, govore da je Hrvatska država slučajna država. To oni danas govore. Kakav je to odnos prema vlastitom narodu? Moraju znati da je Hrvatska nastala žrtvom hrvatskog naroda, da je preskupa da bi se oni, koji ju nikad nisu htjeli, danas poigravaju s njom. Ne dopustimo da nam Hrvatska poput pijeska procuri kroz prste – poručio je Karamarko.

Milanovićev način rješavanja nezaposlenosti preko iseljavanja uporedio je s potezima Josipa Broza iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.
-Jedna stvar je neoprostiva. Ono što ne možemo i nećemo je da je preko 100 tisuća mladih otišlo iz Hrvatske, iako mislim da ih je i više. Koji je to po redu egzodus Hrvata iz ove prelijepe zemlje? Kako je Tito to rješavao, tako i Milanović sada, a kaže da smanjuje nezaposlenost. Kako? Tako da ljude šalješ van, od Kanade do Australije. Odlaze u Irsku, Dublin. Tko su ti koji su to dopustili? Sto tisuća je više nezaposlenih, a Milanović kaže da se smanjuje nezaposlenost. Tako je i Tito smanjivao nezaposlenost – iseljavanjem ljudi. Sve Vlade su dosad zajedno zadužile Hrvatsku za 212, a oni u tri i pol godine za 100 milijardi, a što su napravili? Gdje su uložili te novce? Ajmo biti trgovci, 100 milijardi smo platili, a što smo dobili? 100 tisuća iseljenih, 100 tisuća nezaposlenih – istaknuo je.

Pitanje demografskog oporavka Hrvatske i gašenje ureda bivšeg predsjednika također je dodirnuo u govoru.
-Do 2050. godine bit će nas tri i pol milijuna, kažu predviđanja, kažu stručnjaci, a mi imamo projekt koji kaže da nas mora biti pet milijuna za pet godina. Kada sam spomenuo banalnu stvar da ćemo svakom novorođenom djetetu dati poticaj, nazvali su to troškom. Njima je to trošak, nama je to investicija. Kažu, otkuda novci? To nisu predvidjeli u proračunu. Pa dvije milijarde ste dali za razne zavode i agencije, uzet ćemo taj novac. Moramo li plaćati ured bivšeg predsjednika četiri milijuna godišnje? Pa i taj ćemo ured zatvoriti, tu ćemo naći novac jer je to investicija u budućnost, investicija svih investicija. Nisu uzalud ginuli za našu državu – kazao je.

Zatražio je izbornu potporu i najavio okretanje novog lista hrvatske povijesti.
-Dvije i pol godine radimo s institutom u Münchenu, s gospodinom Dzurindom. Od koga trebamo učiti? Od ovih njihovih teoretičara? Naravno da ne. Mi uvozimo 70 posto hrane, dok slavonski mladi čovjek preko ljeta bude konobar u Dalmaciji. Mi sa svima želimo biti u dobrim odnosima, nećemo više te podjele. Htio bih vidjeti hrvatsku ljevicu i hrvatsku desnicu na istoj liniji u ljubavi prema Domovini. A to nije slučaj u ovoj Vladi. Nije im simpatična Domovina, blago rečeno.

Zato, osmog, molim vas, ovi izbori još nisu dobiveni. Molim vas potpuni angažman, ovo je borba za Hrvatsku. A ja ću kao novi premijer služiti svojoj Domovini jer ju volim, jer me tako moj otac naučio.

Zato sam siguran da će nam drugi tjedan biti toplije oko srca. Ja bih vas sve najradije, ali ne znam kako da to učinim, sve zagrlio i pozdravio. Hvala vam što ste došli sa svojim hrvatskim srcima. Sve vas i vaše obitelji dragi Bog blagoslovio! – zaključio je Karamarko.

U bogatom zabavnom djelu programa nastupili su: Radojka Šverko, Đani Stipaničev, Miroslav Škoro, Željko Bebek, Marko Lasić, Mate Bulić, Slavonske lole, Tomislav Bralić i klapa Intrade te Mate Mišo Kovač.

M.M./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content