Pupovac bi trebao biti desna ruka Milanoviću u novoj Vladi

SDP je spreman Miloradu Pupovcu ponuditi mjesto potpredsjednika Vlade – informacija je koja se zadnjih dana sve češće spominje na Iblerovu trgu kao potpuno izgledna ako koalicija Hrvatska raste na svoju stranu pridobije većinu zastupnika u Saboru i dobije mandat za sastavljanje Vlade.

– SDSS je na ovim izborima zapravo bio naš koalicijski partner. U IX. izbornoj jedinici na našoj je listi bio i njihov kandidat, a SDSS je već načelno podržao i Zorana Milanovića za mandatara. Ne vidimo nikakav problem da kolega Pupovac uđe u našu buduću Vladu ako dobijemo mandat za njezino sastavljanje – smatra jedan član vodstva SDP-a.

On pritom podsjeća da to ne bi bio prvi put da predstavnik srpske zajednice u Hrvatskoj postane član Vlade. U vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor HDZ je imao potpisan koalicijski sporazum s manjinskim zastupnicima, među ostalima i onima iz SDSS-a. Iako se još 2008. Pupovac spominjao kao najizgledniji kandidat za potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku – a upravo mu je to mjesto ponudio tadašnji mandatar Ivo Sanader – u Vladu je na koncu, kao kandidat SDSS-a, ušao Slobodan Uzelac.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content