Matijino stoljeće rata – roman o hrvatskim obiteljskim tragedijama u 20. stoljeću – predstavljanje u Splitu

U organizaciji ogranaka Matice hrvatske Split i Grude te Hrvatske udruge Benedikt, pozivamo vas na predstavljanje knjige “Matijino stoljeće rata” autora Ivana Šimića.

U utorak, 23. siječnja 2024. u 18h u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu. Uz autora knjigu će predstaviti: Mladen Vuković, Ivan Bošković i Josip Jović.

Glavni lik romana, Matija je kćer, majka i baka koja je doživjela i preživjela obiteljske tragedije kroz burnu hrvatsku političku povijest 20. stoljeća od velikih migracija s konca 19. stoljeća i Prvoga svjetskog rata do posljednjeg, Domovinskog rata i recentnih događaja iz 1990-ih.

Ivan Šimić, autor rođen je 1964. godine u Dragićini pored Gruda. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Grudama, nakon čega je 1989. diplomirao na FESB-u u Splitu. Jedno vrijeme radio je kao srednjoškolski profesor, zatim kao radijski voditelj i novinar. U to vrijeme objavljuje svoje prve putopise i kratke priče. Zbirka njegovih kolumni objavljena je 2013. g. pod naslovom “Hercegovac s razlogom”.

Odgovori

Skip to content