Najnovija knjiga profesora dr. Matka Marušića – predstavljanje u Splitu

U organizaciji Medicinske naklade iz Zagreba i Hrvatske udruge Benedikt, pozivamo vas na predstavljanje knjige dr. Matka Marušića “Priručnik za hrvatsku politiku“.

Predstavljanje će se održati u četvrtak, 25. siječnja u 18 sati u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, Ulica Zrinskih i Frankopana 19.

Knjiga ima 600 stranica, a 24 poglavlja svrstana su u četiri dijela: „Hrvatska politička povijest“, „Hrvatski susjedi“, „Samostalna Republika Hrvatska“ i „Što nam je, dakle činiti?“.

Profesor Marušić na kraju knjige zaključuje: “„Hrvatska se može ponositi sobom. Imamo se na što pozvati, imamo se čime ponositi i imamo se na što osloniti. Imamo razlog i pravo biti zadovoljni i sretni. A onda i jaki: prošlost smo izdržali, a sadašnjost je dobra i nema razloga sumnjati u budućnost ako ne sumnjamo u sebe. Hrvatska nikad više ne će biti u položaju manje povoljnom od položaja Europe. Naša generacija ima najsretnije hrvatske živote u hrvatskoj povijesti. Nema govora o propasti, Hrvatska blista i blistat će i dalje i sjajnije. Nitko tko ikad pročita ovu rečenicu ne će doživjeti da je netočna.“

Odgovori

Skip to content