TJEDAN SJEĆANJA NA VUKOVAR I ŠKABRNJU: Utorak, 10. studenog 2015.

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju u utorak, 10. studenog 2015., s početkom u 10 sati u Galeriji Dominikanskog samostana Vinko Draganja u Splitu održat će se

otvorenje izložbe spomen projekta

„I u mom gradu Vukovar svijetli“

autorica dr. sc. Vini Rakić i akademske kiparice Dijane Ive Sesartić.

Uz autorice prigodnim riječima obratit će se i akademski slikar Josip Botteri Dini i dr. Vide Popović, predsjednik Hrvatske udruge Benedikt. Izložba će ostati otvorena do 20. studenoga 2015.

U suorganizaciji Naklade Bošković s početkom u 18 sati u Galeriji Dominikanskog samostana Vinko Draganja u Splitu održat će se

predstavljanje knjige

„Lovac na generala“

autora dr. sc. Miroslava Međimorca.

Uz autora o knjizi će govoriti Renata Dobrić, dr. sc. Vlatko Perković i mr. sc. fra Nikola Mate Roščić. Program predstavljanja vodit će Davor Andrijašević, a izabrane tekstove iz knjige čitat će Vedrana Međimorec.

S početkom u 19.30 sati u pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja održat će se

predstavljanje zbirke pjesama

„Vukovar istini pripada“

autorice Branke Mlinar.

Uz autoricu o zbirci će govoriti Ante Nadomir Tadić Šutra, prof. dr. sc. fra Stipe Nimac i dr. Vide Popović. Izabrane stihove čitat će Tereza Mimica, don Domagoj Jelača i Josipa Tomaš. U glazbenom dijelu nastupit će VIS Gospe od Zdravlja i mladi glazbenici Jelena Mimica i Elora Belloti, a program predstavljanja vodit će Ana Jurić.

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content