VELIKO ZANIMANJE ZA DOMOVINU PARAGVAJSKIH HRVATA: ‘Žudimo posjetiti i uložiti u domovinu’

ŽELE UJEDINITI 5000 PARAGVAJSKIH HRVATA Zanimanje za državljanstvom je veliko: ‘Žudimo posjetiti i uložiti u domovinu’

Paragvajski Hrvati okupili su se prošle subote, 4. veljače, na prvom informativnom sastanku o dobivanju hrvatskog državljanstva. Sastanak je bio namijenjen svim potomcima hrvatskih iseljenika u ovoj zemlji.

Govorilo se o prijavama i zahtjevima za dobivanje državljanstva i hrvatske putovnice, hrvatskim zakonima, troškovima, stupnjevima podrijetla, ispitu, tečajevima jezika i kulture.

– Veliko je zanimanje hrvatskih potomaka prve, druge i treće, kao i četvrte generacije. Oni vole domovinu Hrvatsku, u svojem domu imaju hrvatsku zastavu, čuvaju fotografije i uspomene svojih predaka i žude dobiti državljanstvo, posjetiti te čak i uložiti u Hrvatsku – kaže nam čelnik Paragvajske udruge Hrvata, Hugo Estigarribia Villasanti.

Paragvajska udruga Hrvata ostvaruje aktivnosti, informativne razgovore, tečajeve hrvatskog jezika i kulture, traži ujedinjenje više od 5000 hrvatskih potomaka u ovoj zemlji, a pri tome ima podršku Hrvatskog državnog ureda za Hrvate izvan R. Hrvatske i Hrvatskog veleposlanstva u Argentini.

Izvor: croexpress.eu

1 comment

  1. Branko Borlak

    Bračo Hrvati ,hvala vam ,želim da se svi vratite ,jer će nas ovi lijevićari zbog nedostatka stanovništva naseliti arapima izbijeglicama i svim drugim narodima a ne Hrvatima jer im to nije u interesu ,da bi mogli vladat i srbima i dalje ići na ruku u stvaranju neke asocijacije koju pravi Hrvati nikad neće željeti ,jer smo prošli tu tamnicu naroda !!!

Odgovori

Skip to content