Tko će biti lažni premijer?

Prvi čin postizborne drame je istospolno ponižavanje relativnog mistera Tomislava Karamarka. Predivnom Stipi Petrini bucmasti Karamarko jednostavno se gadi. Time je Petrina poslao poruku da bi s Milanovićem zalegao. “Visok, zgodan, zelenih očiju.” Igra i istospolna osveta Drage Prgometa

Kako su dokazali rezultati izbora, Božo Petrov je “visok, zgodan, garavih očiju”, ali će teško držati na okupu čak i svoje ljubavnike ispod Mosta. Problem je što su pederi skloni čestom mijenjanju partnera. Koalicije ne karakterizira heteroseksualnost nego heterogenost. Jedna konfliktna koalicija bira partnera između druge dvije konfliktne koalicije, a sve konvergira prema totalnom kaosu, kako zovu vladu nacionalnog spasa. Mogući su i novi izbori. Nitko u ovoj zemlji nema legitimitet za bilo što. Novi saziv 151 zastupnika čini niz: hdz 59 sdp 56 most 19 ids 3 bm 2 hdssb 2 uh 1 zz 1 manjine 8. Navodno je čak 6 pedera Mosta sklono komunjarama. Baš oni ne vide da koaliciji Rastko paše raskol u Mostu. Tko tu koga, i tko će koga? U Saboru se lijevo skupilo 56 + 3 + 6 = 65, a desno 59 + 13 = 72 zastupnika, pa će novog glavnog pedera odrediti manjine, uz nove ustupke manjinama. Rodno mjesto predsjednice Kolinde podržalo je komunjare. U Velikom Trgovišću pobijedio je SDP – iz tog je mjesta Tuđman otišao u partizane. Most je izgubio u Metkoviću! Je li normalno da 19 zastupnika pederski ucjenjuje 115 zastupnika?

Ni Milanović ni Karamarko

Most traži reformu javne uprave, smanjenje poreza za proizvodnju, i investicije u poljoprivredi. Sve nam to zvuči deklarativno, prazno. Most je dobio na kompetentnosti kroz znanstvenu razinu profesora Ivana Lovrinovića, ali niti Lovrinović ne može dizajnirati sve potrebite strukturne promjene, da ne spominjemo konkretne operativne prilagodbe. Lovrinović najavljuje ukidanje valutne klauzule i uspostavljanje monetarne suverenosti. Ako Lovrinović ostane u igri, HNB će uskoro napustiti monetarnu politiku usidrenosti kune na euru, a to znači odlazak guvernera Borisa Vujčića. Izuzimajući Lovrinovića, ostali čelnici Mosta najavljuje sređivanje stanja, a praktično proizvode novi kaos. “O novom mandataru odlučit će Most. Mi ćemo predložiti novog mandatara. Novi premijer neće biti ni Milanović ni Karamarko” – izjavio je u još u ponedjeljak Drago Prgomet u RTL-ovom Direktu. Raspamećeni Most nesvjesno čini sve da se uspostavi velika koalicija HDZ-a i SDP-a.

Dakle, od Partije je gori samo partijski politički inženjering. U nekim nedavnim anketama Orah je stajao bolje nego SDP i HNS zajedno, da bi se manipulatori konačno odlučili za Most, koji u koaliciji s Prgometom i Petrinom ne može paktirati s Karamarkom i HDZ-om – Prgomet je napustio HDZ, poražen na unutarstranačkim izborima od Karamarka. Prgomet je sračunato pridodan Mostu kao protivnik Karamarka, a Lovrinović je privukao one dužnike banaka s klauzulom u švicarskom franku koji nisu mogli prelomiti da glasuju za SDP i pripadnu koaliciju Rastko. Od trojice branitelja Vukovara s liste koalicije Spremni u 6. izbornoj jedinici nitko nije ušao u Sabor. Kako su glasovali sami branitelji? Jesu li barem oni stigli na birališta u ime poginulih suboraca? Navodno je sramota očigledna, jer su na popisima birača u 6. izbornoj jedinici upisani mnogi branitelji. Sve nam to potvrđuje da i među braniteljima imamo velik broj pedera, koji nisu glasovali za svoje. Lako su ponudili život za Hrvatsku, ali teško daju glas za Hrvatsko, pa i glas za branitelje.

Zanimljivo, Most su osnovali psihijatar Božo Petrov i profesor povijesti Nikola Grmoja, kao članovi Hrasta. Je li Petrov naš nacionalni Jovan Rašković? Već po velikoj podršci birača Mostu, Petrov zna da su Hrvati “lud narod”. Bilo je prirodnije da se kao treća opcija nametne liječnica Željka Markić i koalicija stranke U ime obitelji i stranke Hrast – Hrvatski rast, ali su glavni manipulatori odabrali drugi ogranak Hrasta, bojeći se reforme izbornog sustava. Željka Markić pokrenula je referendumsku inicijativu za zabranu predizbornog koaliranja i za spuštanje izbornog praga. Danas SDP i HDZ liju gorke suze što nisu referendum podržali, jer bi izbjegli ovakvo ponižavanje od strane Mosta. Zapravo bi ustavne promjene po receptu inicijative U ime obitelji proizvele stvarnu parlamentarnu demokraciju u Hrvatskoj. Tek da se zna, Hrast je osnovao naš poznati povjesničar Josip Jurčević. Besmisleni puč u Hrastu protiv Jurčevića prerastao je u raspad Hrasta na više samostalnih ogranaka. Politika se narugala Jurčeviću – jednog će dana Jurčević kao istinski znanstvenik istraživati lik i djelo srednjoškolskog predavača povijesti iz Metkovića.

I Milanović i Karamarko

Činilo se nemoguće, ali je to na kraju prirodan finale ovakve Republike Hrvatske, koja nikada nije ušla u stvarnu tranziciju iz komunizma u demokraciju. Na pomolu je pederska koalicija komunjara i udbaša! Svima nama je život determiniran djetinjstvom. Djeca kao djeca – kada su bili maleni grabežljivci, Tomislav i Zoran natjecali su se oko toga čiji je otac viši partijski funkcioner. Bože moj, pobjeđivao je Zoran, a malom Tomici znalo je biti neugodno, jer mu je otac zapravo preživio križni put partijski nepodobnih kadrova. Ako Zoran Milanović postane predsjednik Sabora, bit će to cirkus kakav svijet nije vidio. Taj bi samom sebi udarao oštre replike. Možete li zamisliti Karamarka kako u Saboru brani Milanovića od 19 nasrtljivih zastupnika koalicije Mosta? Što sad hoćete? – grmjeli bi Milanović i Karamarko uglas. Pa, vi ste nas ujedinili! I zahvalni smo vam na tome! Evo će za koji dan obljetnica tragičnog pada Vukovara – možemo li očekivati da Karamarko i Milanović na zaprepaštenje nacije zajedno polože vijence, u ime zajedničke opcije? Po novome, Zoran Milanović nije bio dezerter, nego posljednji branitelj Vukovara, koji nije registriran zato što je nakon pada Vukovara pobjegao u Mađarsku i sklonio se u Jankapuszstu. Povijest se ponavlja jer je pišu pobjednici izbora i majstori postizbornih koalicija.

Udruga Franak uputila je HNB-u, Ministarstvu financija, HUB-u i Javnosti priopćenje o pederskom kršenju Zakona o konverziji od strane banaka, posebno članka koji među ostalim regulira: “Ako potrošač prihvati izračun konverzije kredita, vjerovnik neće tražiti dodatne instrumente osiguranja plaćanja, u odnosu na ugovorene, niti postavljati dodatne uvjete potrošaču kojima bi se derogirala njegova druga prava”. U jednoj ponudi Erstebank za konverziju stoji suprotno: “U slučaju donošenja odluke o ukidanju ili prestanku važenja ZID ZPK opisane u članku 13.3. ovog Aneksa, otpast će i pretpostavka temeljem koje su potpisnici ovog Aneksa pristupili potpisivanju istoga… Potpisnici ovog Aneksa prihvaćaju da Banka pridržava pravo izjaviti da u tom slučaju od dana ukidanja ili prestanka važenja ZlD ZPK ovaj Aneks ne proizvodi učinke te će se smatrati kao da nije ni sklopljen i primjenjivati će se odredbe Osnovnog ugovora, a svaka strana će biti obvezna vratiti drugoj što je primila temeljem odredbi ovog Aneksa.” To je nedopustivo! Udruga Franak naglašava: ako bi nakon potpisanog aneksa i provedene konverzije sam ZID ZPK bio ukinut, banka ulazi u pravni spor isključivo s državom, koja je zakon donijela, a druga ugovorna strana s time više nema apsolutno ništa.

Autor: Tvrtko Dolić / 7Dnevno

Odgovori

Skip to content