UN koristi Majku Terezu za promicanje homoseksualne kampanje

Buduća svetica Katoličke Crkve, blažena Majka Tereza, časna sestra albanskog porijekla koja je cijeli svoj život posvetila skrbi za siromašne, bolesne i umiruće, na podmukao način se iskorištava u LGBT kampanji UN-ova Ureda za ljudska prava. U kampanji se posebice cilja na zemlje trećeg svijeta u kojima Majka Tereza koja je skoro cijeli svoj životni vijek provela kao misionarka u Indiji uživa veliki ugled.

Autor: Steve Weatherbe

Objava: 10. studeni, 2015.

„Slobodni i jednaki“ naziv je kampanje Ujedinjenih naroda u kojoj se promiču interesi homoseksualne zajednice uz korištenje fotografija i riječi kandidatkinje za sveticu Katoličke Crkve Majke Tereze iz Kalkute za promicanje ciljeva kampanje.

Susan Yoshihara iz obiteljske udruge C-FAM (Centar za obitelj i ljudska prava) tvrdi da se cijela kampanja temelji na prijevari te da nije nikakvo iznenađenje što se njome zavodi ljude insinuirajući da bi pobožna katolkinja Majka Tereza podržavala homoseksualnu agendu.

„Da je ono za što se zalaže ova kampanja stvarno istinito, ne bi trebali lagati o Majki Terezi, koja je uvijek bila vjerna nauku Crkve. Ona treba biti proglašena za sveticu iduće godine“. Susan Yoshihara je rekla da bi njezina kauza bila srušena ukoliko bi postojao ikakav dokaz da je podržavala homoseksualnost.

Međutim, Susan Yoshihara je istaknula kako je Majka Tereza „voljela homoseksualce te da su Misionarke ljubavi u San Franciscu pomagale žrtvama oboljelim od AIDS-a prije negoli se itko usudio taknuti ih. Misionarke ljubavi na Manhattanu brinu se za žrtve oboljele od AIDS-a već desetljećima. Ali UN bi ju trebao skinuti s internetske stranice ove kampanje budući da ona nikada ne bi podržavla ništa što je u suprotnosti s učenjem Katoličke Crkve.“

U prilog tome govori i činjenica da su Misionarke ljubavi u Indiji umješane u prijepor s vladom, zbog čega su ove redovnice prestale posredovati kod posvajanja siročadi u njihovoj skrbi. Iako katoličke novinske agencije i vlada Indije tvrde da je sukob nastao zbog toga što je vlada novim propisima dozvolila posvajanje razvedenima i samcima, Indian Express navodi riječi sestre Amale, predstojnice sirotišta Misionarki ljubavi u New Delhiju: „Nove smjernice vrijeđaju našu savjest. One zasigurno ne odgovaraju vjernicima kao što smo mi. Što ako se dogodi da je samac kome smo povjerili našu bebu homoseksualac ili lezbijka? Kakvu sigurnost ili moralni odgoj će ta djeca imati? Naša pravila dopuštaju posvojenje djece jedino ljudima u braku.”

Kampanja „Slobodni i jednaki“ predstavljena je kao „svjetska javna edukativna kampanja Ujedinjenih naroda, koja je do sada bez presedana, a namijenjena je jednakosti lezbijki, homoseksualaca, biseksualaca i transrodnih osoba“. Ovaj projekt UN-ova ureda za ljudska prava otpočeo je 2013. godine i specijalno je namijenjen nacijama koje na snazi imaju zakone koji su usmjereni protiv homoseksualnog ponašanja i koji, prema kampanji, dovode do nasilja prema LGBTQ osobama.

U kampanji se prikuazuju dvije slike Majke Tereze na stranici koja nosi naziv „Svjetski vođe“. Osim umirovljenog južnoafričkog prelata Desmonda Tutua i američkog državnog tajnika Johna Kerryja, gotovo svi drugi „svjetski vođe“ sa stranice na kojoj se prikazuje buduća svetica su UN-ovi birokrati.

Uz jednu sliku Majke Tereze stoje sljedeće riječi: „Ako nemamo mir, to je zato što smo zaboravili da pripadamo jedni drugima“, a uz drugu: „Što možeš učiniti za mir u svijetu? Odi kući i voli svoju obitelj.“

Evo kako Susan Yoshihara komentira kampanju: „Ne odgovara niti malo istini koristiti taj njezin citat u ovoj kampanji kada se zna da je obitelj o kojoj govori bez ikakve sumnje ona koja uključuje jednu majku i jednog oca koji vole svoju djecu.“

Jedna od poruka kampanje je također ova: „UN: ‘Međunarodno pravo zahtjeva od svake zemlje zabranu diskriminacije na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta.’“

Međutim, Susan Yoshihara za LifeSiteNews govori: „To jednostavno nije točno. Ne postoji pravo na homoseksualno ponašanje. Seksualna orijentacija ili rodni identitet nisu priznati u nijednom međunarodnom sporazumu koji su potpisale zemlje članice UN-a. Radi se o lažnoj tvrdnji birokrata.“ Značajan je raskorak između UN-ove birokracije i mnogo konzervativnijih država članica, objasnila je. Ova kampanja plod je napora birokrata s ciljem prisiljavanja ovih država da budu na liniji s daleko liberalnijim vrijednostima sjeverne Europe i Amerike, „i to pomoću novca nacaših poreznih obveznika“.

Pater Shenan J. Boquet, predsjednik udruge Human Life International, slaže se s komentarima Susan Yoshihare. „Za katolike je vrlo uvredljivo što se u ovoj ‘javnoj edukativnoj kampanji’ Ujedinjenih naroda namjerno na tako vulgaran način zloupotrebljava velika ljubav blažene Majke Tereze za bližnje“, rekao je za LifeSiteNews. „Oni znaju da se ona suprotstavljala onome što je suština ovog UN-ovog programa, a to je da se oni koriste emocionalnom manipulacijom kako bi promicali destruktivni i nemoralan životni stil kao da se radi o nečemu dobrom. Dužni su se ispričati Crkvi, a ove uvredljive slike trebaju odmah ukloniti.”

Ni UN-ov Ured za ljudska prava ni Misionarke ljubavi nisu na vrijeme odgovorile na upite LifeSiteNews-a prije objave ovog članka.

Izvor: LifeSiteNews/zdravstveniodgoj.com

Odgovori

Skip to content