Udbine ubojice sestri Bernardini ne daju bratove kosti!

Ubojice iz Slovenije ne daju kosti brata za pokop u Grudama – Stjepan Crnogorac jedna je od otkrivenih žrtava u Hudoj Jami, a o njemu su na sjednici HNES-a govorili sestra Bernardina i Roman Leljak

Stjepan Crnogorac jedna je od 800 otkrivenih žrtava u Hudoj Jami, čiji su životni detalji osobito potresni budući da je njegova sestra, inače u službi Boga, časna sestra Bernardina, zajedno s dvojicom braće bila nazočna sjednici Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta u Lisinskom u Zagrebu.

Štoviše, časna i rođena sestra nesretnoga Stjepana, simbolično je zapalila svijeću prije početka sjednice, u znak štovanja prema svim žrtvama jugoslavenskog totalitarističkog sustava.

Tijekom potresnih izlaganja otkrića žrtava u Hudoj Jami Romana Leljaka, časna sestra Bernardina izrecitirala je pred svima svoju pjesmu “Molitva za umorenu hrvatsku braću” i potresla do srži okupljene.

Zbog istraživanja Romana Leljaka i slovenskih stručnjaka, doznalo se kako je nesretni Stjepan, namjeravao i krenuo na studij glazbe u Salzburgu. No, sudbina ga je zaustavila u Celju. Mučki je ubijen u Hudoj Jami.

Časna sestra živi svoj život posvećen Bogu u Makarskoj odakle je stigla danas u Zagreb, a njezina dva brata su stigla iz Hercegovine iz rodnih Gruda zbog nesretnog im trećeg brata Stjepana.

“Znamo za kosti našeg brata u Sloveniji, čeka ga prazan grob u Grudama. Svakodnevno se pitamo kad ćemo dobiti ostatke svog Stjepana “, pitaju se sestra i braća ubijenog Stjepana Crnogorca.

Spominjući detalje života Stjepana, Leljak je naglasio kako kosti ne mogu dobiti, jer “ubojice to ne daju!”

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content