Biskup Škvorčević primio članove slavonskih Rotary klubova

Požega, (IKA) – U starodrevnoj požeškoj crkvi Sv. Lovre biskup Antun Škvorčević primio je 1. prosinca članove slavonskih Rotary klubova koji su svoj susret održali u Požegi kako bi izgrađivali što bolju suradnju na području organizacije humanitarnih i drugih aktivnosti za dobrobit zajednice.

U pratnji fra Domagoja Šimunovića iz požeškog franjevačkog samostana i fra Franje Jurinca iz slavonsko-brodskog samostana na susretu su sudjelovali članovi Rotary Cluba iz Požege na čelu s Nikom Bagarićem, iz Osijeka, Slavonskoga Broda i Vinkovaca. Voditelj požeškoga Cluba Bagarić predstavio je biskupu nazočne članove i zahvalio za susret. 

Biskup je u pozdravu istaknuo značenje humanitarnog djelovanja Cluba te zahvalio članovima za dobrotvorne projekte koje su ostvarili. Protumačio je povijesno-kulturne vrijednosti crkve Sv. Lovre, grada Požege i Požeške biskupije. Istaknuo je da osam stoljeća zidina crkve svjedoči i o osam stoljeća duša onih ljudi koji su u tom zdanju otvarali Bogu svoju nutrinu, srce i savjest te je istaknuo kako ima svoje značenje dolazak članova Cluba u tu crkvu po kojem se na svoj način uključuju u tu zgusnutu duhovnu povijest. Podsjetio je okupljene članove Rotary klubova na ono što je od srednjega vijeka do danas nastojao živjeti čovjek u izgradnji svoga duhovnog identiteta na slavonskim prostorima. Ujedno su razgledali kriptu crkve Sv. Lovre, u kojoj je među drugim isusovcima pokopan i znameniti hrvatski pisac Antun Kanižlić te biskupijsku Povijesnu knjižnicu koja između ostaloga posjeduje i nekoliko vrijednih inkunabula.

IKA

Odgovori

Skip to content