DUBROVNIK DOBIO VELIKO PRIZNANJE: Britanski Telegraph ga izabrao za jednu od najpoželjnijih destinacija

Dubrovnik je dobio još jedno iznimno priznanje. Britanski Telegraph ga je na svojoj službenoj stranici proglasio za jednu od najpoželjnijih destinacija za tzv. ”city break”.

Na prestižnoj listi su se osim ”Bisera Jadrana” našli i Venecija, Pariz, London, Firenca, Rim, Barcelona, Amsterdam, Berlin i Istanbul, a ovdje možete pročitati kako su ga Britanci nahvalili na svojim službenim stranicama:

Dubrovnik je jedan od najveličanstvenijih svjetskih utvrđenih gradova . UNESCO ga je uvrstio na popis Svjetske baštine te je najvrjednija hrvatska destinacija. Bio je glavni grad bogate, pomorske Dubrovačke republike (1358-1808). Danas, posjetitelji dolaze u Dubrovnik zbog luksuza, ne trgovine. Najveću pažnju privlači šarmantni stari grad, koji je pun aristokratskih palača te elegantnih baroknih crkava zaštićenih unutar čvrstih srednjovjekovnih zidina. Dodajte ovome i plaže, bistro more, restorane koji poslužuju vrhunske morske plodove, hotele s pet zvjezdica, mogućnost pustolovnih sportskih aktivnosti i vaš odmor je potpun – piše Telegraph o opisu Dubrovnika, prenosi portaloko.hr.

Nama ostaje da uživamo u ovim lijepim dubrovačkim razglednicama.

2 Ancient-City-Walls-Dubrovnik-5 Dubrovnik (1) dubrovnik old town2014080292819 dubrovnik_5 Dubrovnik_Stadtmauer dubrovnik-gradska-luka dubrovnikguide4 dubrovnik-oldtown Cruise ship on the background of the Dubrovnik Onofrio's_Fountain,_Dubrovnik,_Croatia OVERVIEW+-+old+town+harbour slider7 Walls_of_Dubrovnik

 HUB

Odgovori

Skip to content