JE LI KARAMARKO POPUSTIO: ‘Ideja o zajedničkoj vladi je drveno željezo, ali sjest ću za stol s Milanovićem…’

‘Ideja o zajedničkoj vladi je drveno željezo, ali sjest ću za stol s Milanovićem…’; PETROV ‘Konačno svi razgovaramo!’

Inače, kako su objasnili u Mostu, s koalicijom Hrvatska raste nije bilo razgovora o individualnom sastanku s obzirom da su odmah prihvatili dolazak na zajednički sastanak koji je Most zakazao za ponedjeljak

NOVO 17.30 – Nakon puna dva sata razgovora u Šibeniku, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov potvrdili su da je dogovoren zajednički sastanak u ponedeljak s predsjednikom SDP-a i čelnikom koalicije Hrvatske raste Zoranom Milanovićem.

– Moramo razgovorati. Premda i dalje mislim da je tripartitna vlast koju predlaže Most ‘drveno željezo’, sjesti ću za zajednički stol s Milanovićem. Ovakvo stanje je neodrživo, a novi izbori koštali bi 120 milijuna kuna, stoga, sam protiv njih. Spreman sam na dosta toga, no, vidjet ćemo što će donijeti ovaj zajednički sastanak u ponedjeljak. Neuspjeli pokušaj konstituiranja Sabora ne vodi ničemu, stoga sam spreman na razgovore i s Milanovićem kako bi se pokušala riješiti ova politička pat pozicija u državi.

Božo Petrov izrazio je zadovoljstvo sadržajem razgovora i posebno činjenicom da je Karamarko pristao na sastanak koji je Most zakazao za ponedjeljak.

– Zadovoljan sam što će konačno biti uspostavljen politički dijalog između dviju najvećih političkih opcija. Od prvog dana se zalažemo za zajedničku Vladu, a na ovom sastanku u ponedjeljak ponovno ćemo inzistirati na tome. Meni je jako žao što nije konstituiran Sabor, ali naš stav je bio jasan od prvog dana, željeli smo da predsjednik Sabora bude izabran konsenzusom. Nadam se da ćemo to uspjeti dogovoriti u ponedjeljak – kazao je Božo Petrov.

———————

U 15.10 sati u Šibeniku, u prostorijama šibensko-kninskog HDZ-a na Trgu Andrije Hebranga, započeli su razgovori predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i čelnika Mosta nezavisnih lista Bože Petrova. Prije početka sastanka ni Karamarko, ni Petrov, nisu htjeli davati izjave za medije, već su to najavili nakon sastanka.

Inače, u stranačke prostorije Tomislav Karamarko došao je ‘sportski odjeven’ u 14,30 sati bez pratnje, a dočekao ga je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić. Božo Petrov stigao je na sastanak s nekoliko minuta zakašnjenja, a uz njega je bio saborski zastupnik Ivan Kovačić, gradonačelnik Omiša.

Kako su prethodno izvijestili iz Mosta tema sastanka u Šibeniku je daljnje usuglašavanje između ovih dviju političkih opcija. Inače, kako su objasnili u Mostu, s koalicijom Hrvatska raste nije bilo razgovora o individualnom sastanku s obzirom da su odmah prihvatili dolazak na zajednički sastanak koji je Most zakazao za ponedjeljak.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content