KAKAV PREOKRET – PETROV: Pregovori s koalicijom Hrvatska raste su završeni! Ne mogu vjerovati da su nazivali naše zastupnike!

Na pitanje je li Most i dalje jedinstven nije želio odgovoriti već je samo najavio da će uskoro dati izjavu.

Božo Petrov nakon konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nije bio pričljiv, no pred sjedištem Mosta na pitanje što se dogodilo u Uredu predsjednice, odgovorio je da se ondje ništa nije dogodilo, no ipak je rekao nešto značajno:

– Nije se gore dogodilo ništa, dogodilo se prije. Imam hitan sastanak Nacionalnog vijeća. Vidjet ćemo se poslije.

– Pregovori s koalicijom Hrvatska raste su završeni! Oni zovu naše članove da daju podršku Zoranu Milanoviču za mandatara. Dosta je toga, više s njima nećemo raditi-rekao je malo kasnije Božo Petrov.

Dodao je da nije uzrujan od sad.

-Uzrujan sam od sinoć jer sam tad dobio te informacije! Ja ne mogu vjerovat da u trenutku kad razgovarate s jednom stranom, kad sve izgleda dobro, dobijete ovako nešto. Što će biti poslije, odlučit će Nacionalno vijeće-poručio je Božo Petrov.

Most nezavisnih lista izvijestio je da će se sastati s koalicijom Hrvatska raste u 13 sati u prostorijama Mosta nezavisnih lista u Smičiklasovoj ulici 19 u Zagrebu.

Bit će to nastavak jučerašnjih pregovora na kojima su se dvije strane dogovorile da im treba dodatno vrijeme za dogovor.

Podsjetimo, vođa Mosta Božo Petrov i predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas su bili na konzultacijama o mandataru Vlade kod predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović.

Zoran Milanović, koji je na konzultacije stigao sa svojom uobičajenom delegacijom (Pusić, Hrelja, Tireli), pojavio se pred novinarima samo 8 minuta nakon početka konzultacija. Kazao je da je ovoga puta dogovor blizu, tako da odgoda od “tjedan dana ne znači ništa”. Na inzistiranje novinara i pitanja “gdje je zapelo”, s obzirom da je Petrov za danas najavljivao rješenje, Milanović je bezvoljno dodao da nije nigdje zapelo, nego da se radi o ozbiljnim stvarima i to “ne može biti riješeno za 5 minuta”. – Bitno da se vidi iskorak- zaključio je Milanović.

Božo Petrov nakon je konzultacija s predsjednicom bez izjava i zbunjenog pogleda odjurio s Pantovčaka.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content