LEGENDA SLAVI 60. ROĐENDAN: Prvi DS predstavljen je 1955. godine

DS slavi svoj 60. rođendan
U četvrtak, 6. listopada 1955. model DS 19 prvi je put predstavljen na Salonu automobila u Parizu u prostoru Grand Palais. Na prvi pogled automobil DS izgledao je kao da dolazi iz nekog drugog svemira. Za sve suvremenike bilo je to istinsko otkriće: lijepo oblikovane linije, neviđena udobnost i vozna svojstva zahvaljujući hidrauličkom sustavu. Deset dana kasnije, po zatvaranju Salona, ukupno je 80 000 automobila DS pronašlo svog kupca.

101

60 godina kasnije DS i dalje diže prašinu!

DS je nesumnjivo obilježio živote mnogih Francuza. Elegancija i avangardnost bile su njegovi glavni aduti, a tijekom dva desetljeća prodano je 1 456 115 primjeraka.

202

Danas DS čini nezamjenjivo nasljeđe koje je temelj marke DS. Marka DS službeno je stvorena 1. lipnja 2014., a cilj joj je nastaviti povijest kako bi ta dva slova još dugo diljem svijeta utjelovljivala francusko znanje i umijeće u području automobilskog luksuza. Tijekom ove godine, kada DS slavi šezdesetu obljetnicu, Marka je podržala i organizirala brojne događaje kao što je DS Week koji se održao u svibnju. Manifestacija je održana u parku Jardin des Tuileries i na njoj se u srcu Pariza okupilo 700 oldtajmera DS. Bilo je to jedinstveno okupljanje ostvareno na inicijativu udruge „Le Monde de la DS”, udruge klubova kolekcionara: DS Club Révolution 55, Idéale DS France, DS ID Club de France.

404

U znaku proslave godišnjice automobila DS s Parižanima i s turistima, marka DS u suradnji s udrugom „Le monde de la DS” sa zadovoljstvom će ponuditi 30 minuta vožnje u tom legendarnom automobilu. Radi se o 15 automobila DS s vozačima koji će vožnju započeti kod fontane na trgu Trocadéro, nasuprot Eiffelovog tornja, provozati se ulicama Pariza, proći ispred palače Grand Palais, avenijom Champs-Elysées i završiti vožnju na adresi 33 Rue François 1er ispred salona DS World Paris. Oni najznatiželjniji moći će upoznati to mjesto i zaviriti u svijet Marke. Čak će imati priliku vidjeti model DS 21 Prestige kojim se koristio Michel Debré ili izložbu „Maison Fabre” kojom se odaje počast stručnosti majstora za izradu rukavica.

Izvor: automotovision.hr

Odgovori

Skip to content