Mediji financirani proračunskim milijunima pokrenuli propagandni rat

VRIJEME JE I ZA PROMJENE NA MEDIJSKOJ SCENI – Zoran Milanović je u nepunu godinu dana izgubio sve. Prvo svog čovjeka na Pantovčaku Ivu Josipovića, odkuda ga je voljom birača deložirala, Kolinda Grabar Kitarović, potom Banske dvore, što on ne smatra voljom elektorata i demokratkim pravom Mosta, nego je to za njega;“ saborska većina s kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom“, a istovremeno i gradonačelnika Zagreba, kojoj je prema Milanovićevom viđenju; „većinu dao klub u kojoj je gradonačelnik optužen za teška kaznena djela.“

Nakon punih petnaest godina i prvi put od smrti predsjednika Franje Tuđmana SDP je ostao razvlašćen, na ključnim razinama političke moći, Vladi, Saboru, Uredu predsjednice i gradonačelnika Grada Zagreba.

U ovim okolnostima posve se slažem s izjavom Anđelka Milardovića: „Zoran Milanović nije priznao poraz – pristaje na odnose snaga, ali čeka svoju priliku da reagira.“ Tim više što se i eventualno pitanje ostanka Milanovića na čelu SDP-u, također odgađa do trenutka konačne odluke, o formiranju Vlade.

Za Milanovića je u odnosima unutar SDP-a velika sreća, što mu je glavna oporba u Rijeci, predvođena beskrvnim i salonskim političarem Zlatkom Komadinom. O već potrošenom i od samog Milanovića poniženom Davoru Bernardiću, te eutaniziranom Rajku Ostojiću, kao nekoj oporbi Zoranu Milanoviću nepotrebno je trošiti riječi.

U ovom interregnumu teško je očekivati da će dio represivnog sustava i pravosuđa koji je bio pod političkim nadzorom bespogovorno izvršavati zadaće koje bi se pred njih mogle postavljati. Većina zaposlenika već sada razmišlja o tome kako zadržati položaje ili napredovati nakon smjene vlasti.

Samo manji dio ljudi koji je siguran da neće ostati ili je do krajnje mjere indoktriniran u ovom trenutku, spreman je na neku politički motiviranu akciju. No i kod njih je usprkos svemu prisutna zadrška, jer bi se mogli naći pod istragom, također nakon smjene vlasti.

U takvoj situaciji pokrenute su preostale poluge koje Milanović još drži pod apsolutnom kontrolom, a to su HRT i takozvani neprofitni mediji, zapravo internetski portali radikalno lijevog svjetonazora.

Pokrenut medijski rat pokušaj je zadržavanja vlasti

Goran Radman zna kako mu je vrijeme isteklo, pa se HRT i dalje čvrsto drži uz SDP. Tako je u emisiji državne televizije posvećenoj konstituiranju Sabora gostovala Mirela Holy.

Na sva pitanja vezana za novog mandatara Tihomira Oreškovića i novu Vladu odgovarala je skeptično i podcjenjivački. Mirela Holy je pojam političkog neuspjeha. Stranka ORaH doživjela je debakl na izborima, a ona je podnijela ostavku. Bila je i prva ministrica koja je izbačena iz Vlade Zorana Milanovića. Da bi sve bilo u SDP-ovom stilu, Zoran Milanović je telefonom dao otkaz Mireli Holy, s Hvara gdje je bio gost Emila Tedeschija u njegovu ljetnikovcu.

Na HRT-u se dakle, i dalje pridržavaju pristrane i sramotne uređivačke politike, koju financiraju građani, pozivajući komentatore koji su posve ideološki opredjeljeni uz političku lijevicu.

Neprofitni mediji vraćaju uložene milijune ministarstva kulture

Ukupno 17 portala, na zadnjem natječaju dobilo je 2,8 milijuna kuna. Što pišu oni koje su prije dva mjeseca s maksimalnih 250 000 bespovratnih kuna financirali iz ministarstva kulture, a bave se politikom, portali; Forum.tm, h-alter, i Lupiga?

Forum.tm već u naslovu nema dvojbi; „Mandatar Orešković nema legitimitet biti predsjednik Vlade.“ Potom dolazi neizostavni dio; „Među izabranim zastupnicima postoje osuđeni ratni zločinci, fašisti, sudionici prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama. Oni su također legalno izabrani, ali znači li to da zadržavaju legitimitet biti, netko od njih, premijer države?“

Na Lupiga portalu u članku pod naslovom; „Želje i težnje jednog CEO-a: Što je točno uložio Tihomir Tim Orešković?“ opremljenog fotografijom rukovanja Oreškovića i kardinala Bozanića, između ostalog piše; „Zasad sigurno znamo da je budući premijer samo koji mjesec dana prije izbora kupio ogroman stan u centru Zagreba i da su za vrijeme transakcije u zgradi viđeni predsjednica države i njezin suprug.

Što je ovo, zona sumraka ili država koja ipak ima neko baždareno dno?

Znamo sigurno i to da je Željka Markić na koju ne treba trošiti riječi, na Facebooku progovorila o Oreškoviću kao o dijelu hrvatske dijaspore…“

Višegodišnji dobitnik državnih milijuna h-alter, nimalo ne zaostaje, pa prenosi vijest s portala Pupovčevih novosti;“ Reiner novi predsjednik Sabora“ i nastavlja u istom tonu. „HDZ-ov Željko Reiner se u prvom govoru na novoj funkciji založio da se Hrvatski sabor preimenuje u Hrvatski državni sabor. Riječ je o nazivu tijela kojeg je 1942. osnovala Nezavisna Država Hrvatska. Hrvatski sabor je to ime već nosio od 1997. do 2001. Godine“

Portal tris koji je na natječaju dobio „samo“ 170 000 kuna, ali u poslijednih nekoliko godina stotine tisuća kuna , u članku; „Tihomir Orešković, mandatar Vlade: Karamarkov “stručni domoljub” , piše; „…“a glas surovo iskrene javnosti dodaje “baš dobro što slabo govori hrvatski!” Dakle, njegov se uspjeh temelji na nerazumijevanju. Niti će on razumjeti nas, a niti mi njega.“

Promjenom političkih odnosa nakon izbora, jasno je da su svi spomenuti portali koji su do sada tako zdušno podupirali vlast i vladajuće strukture, postali najžešći oponenti i protivnici političkih opcija i svjetonazora koji će sudjelovati u novoj vlasti.

Vrijeme je da se i na medijskoj sceni dogode promjene poput onih koje su zahvatile političku sferu.

Izvor: Narod.hr

Odgovori

Skip to content