MILANOVIĆ OPASNO PRIJETI: Tvdi da hodamo po samom rubu!

Milanović: Vidimo da se javljaju i glasni prelati Katoličke crkve, koji o nama govore kao komunističkim lažovima

Zoran Milanović je rekao kako je za 11 sati sazvao konferenciju za novinare jer je ‘hrvatskoj javnosti još uvijek puno toga nejasno’.

Rekao je kako nije bilo nikakvih pritisaka od strane SDP-a spram zastupnika MOST-a, a čak i da je, da bi u situaciji gdje je 95% toga dogovoreno takvi razgovori bili bespredmetni.

Pozvao je članove MOST-a da izađu s konkretnim imenima, tko je koga zvao:

– Pozivamo radi morala i savjesti da se točno kaže koji su to ljudi i tko je vršio pritisak, a onda možemo razgovarati o tome ima li takva optužba uopće smisla.

Milanović je istaknuo kako se ne zna kome su HDZ i MOST dali podršku sa svojih 78 potpisa.

– Pitanje je tko je bio pod pritiskom te noći, na koga je vršen pritisak, i od koga. Od nas – ne, rekao je Milanović.

– Nalazimo se u vrlo neugodnoj situaciji, hodamo po samom rubu demokratskih pravila i procedura.

– Tko je mandatar? Tko je donio koliko potpisa i za koga? To je pitanje koje stalno treba ponavljati, i sve aktere političke igre suočavati s tim pitanjem svakog trenutka.

Na pitanje za mišljenje o navodnom potencijalnom nestranačkom kandidatu za mandatara Milanović je rekao:

– Položaj premijera je važan i utjecajan ako ima demokratski legitimitet. Premijer treba biti predsjednik stranke koja ima većinu u saboru. Tako je svugdje u svijetu.

Rekao je kako su jučer kod predsjednice došli vjerujući u koaliciju, sa spremnim potpisima za Božu Petrova, koji prema Milanoviću ima ‘barem donekle’ legitimitet za mjesto premijera.

– Vidimo da se javljaju i glasni prelati Katoličke crkve, koji o nama govore kao komunističkim lažovima. Obratite pažnju na to, izjavio je Milanović.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Odgovori

Skip to content