Ne možemo svi biti taoci unutarnjih strahova Mosta od samoraspada

Politički komentator Večernjeg lista, Ivan Hrstić vjeruje da se Most cijelo ovo vrijeme boji svojega vlastitiog raspada u slučaju da se odluče samo za jednu stranu.

– Ne možemo mi biti taoci vaših strahova od samoraspada, morate biti spremni odlučiti se za jednu stranu, ne možete nametati strankama da ulaze u neprirodnu zajednicu u kojoj će se sudarati – istaknuo je Hrstić, gostujući u jutrošnjoj emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog”.
Prema njegovu mišljenju, posljednji poziv Mosta upućen HDZ-u za Most je obično kupovanje vremena.
-Most ne zove HDZ da se vrati pregovorima zato što su takvu priliku pružili i SDP-u, već zato da bi ih HDZ spasio iz zagrljaja Milanovića koji nema iskrene namjere održati ono što je potpisao – smatra Hrstić.

Vjeruje da je ultimativan način vođenja pregovora u kojima Most od drugih traži da budu pokvareni vrlo loš pristup.
-Način uzmi i ostavi je loš način. Most jučerašnjim i današnjim ultimativnim nastupom zapravo traži od HDZ-a da spusti političke kriterije. Traže od njih da budu pokvareni i vrate se u igru i da potpisom onemoguće stvaranje vlade. Ako Karamarko bude pokvaren kao što to Petrov od njega traži, može sve ovo srušiti – zaključio je Hrstić.

Politički analitičar Berto Šalaj smatra kako je nakon najnovijeg poziva Mosta, HDZ suočen s izazovom hoće li se vratiti pregovorima ili postupiti načelno i držati se onoga što su govorili protekla dva dana.
– Očekujem da će HDZ-ov odgovor niti ni da ni ne. Ići će srednjim putem. Reći će da ne mogu pristati na ultimatume i lopticu prebaciti Mostu. Od strane Mosta ovo je politički blef kako bi se HDZ vratio u razgovore – smatra Šalaj.
Za Šalaja osobno, tripartitna vlada najgora je opcija za budućnost Hrvatske.

R.H./hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content