OSIJEK: Pješakinju koje je prošla kroz “crveno” policajac srušio na beton i vezao

– Žena je ležala na tlu, uz nju je bio policajac, mislila sam da joj je pozlilo. Kad sam prišla bliže, vidjela sam da on kleči na njoj, a ona mlatara nogama i opire se, vjerojatno se protivila što joj je vezao lisice – opisuju očevici

Stariju ženu koja je, navodno, prešla preko crvenog svjetla na semaforu, osječki je policajac u srijedu srušio na beton i vezao lisicama, a u pomoć su mu priskočile i kolege. Tvrde to očevici incidenta u samom središtu Osijeka, u Ulici Hrvatske Republike oko 11 sati.

– Žena je ležala na tlu, uz nju je bio policajac, mislila sam da joj je pozlilo. Kad sam prišla bliže, vidjela sam da on kleči na njoj, a ona mlatara nogama i opire se, vjerojatno se protivila što joj je vezao lisice – opisuje jedna žena koja je svjedočila nemilom događaju.

Okupili su se brzo zaposlenici obližnjih radnji i glasno negodovali zbog, kako smatraju, policijske brutalnosti.

– Bilo je strašno, policajac ima sigurno 130 kilograma, a žena je starija od 60 godina. No, policajac se nije obazirao na nas – prepričavaju dan poslije.

Kada je prije toga prešla pješački prijelaz dok je bilo upaljeno crveno svjetlo, policajac joj se, pričaju svjedoci, obratio, no ona je “nešto promrmljala i nastavila dalje”. Sustigao ju je i srušio.

No, ima i onih koji tvrde kako je žena navodno policajca udarala kada ju je uhvatio za ruku.

Iz PU osječko-baranjske najavili su kako će se o svemu očitovati do konca radnog vremena.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content