POČEO UDAR: Baldasar pozvao Milanovića na ostavku!

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u ponedjeljak navečer otvoreno je pozvao Zorana Milanovića i kompletno vodstvo Socijaldemokratske partije da zbog gubitka izbora podnesu ostavke te ubrzaju pripreme za redovne izbore i odabir novog vodstva SDP-a

‘Svaka stranka koja dođe u opoziciju mora odlučiti u kojem pravcu će krenuti. Nadam se da će to biti u pravcu zapadnih demokracija, a njihovi običaji su da rukovodstvo koje ne uspije podnosi ostavku i priprema stranku za izbore. To ne znači da se svi oni ne mogu ponovno kandidirati’, kazao je Baldasar na tradicionalnom božićnom prijemu.

Nakon što je već na Badnjak javno čestitao novom mandataru Tihomiru Oreškoviću, ovog ponedjeljka gradonačelnik Splita uputio je i čestitku predsjedniku Sabora Željku Reineru te izrazio nadu da će se nova Vlada formirati što prije. No žestoko je kritizirao izjave Zorana Milanovića o HDZ-ovoj koaliciji kao špijunsko-kriminalno-neoustaškoj skupini.

‘Ne slažem se s predsjednikom svoje stranke i izjavom kojom je drugu veliku stranku optužio za neoustaštvo. To su preteške riječi. Razumijem zbog čega je revoltiran, ali takve riječi u državi koja je opterećena nizom gospodarskih problema su nepotrebne. Ne možemo i ne smijemo se dijeliti na takav način’, kazao je Baldasar. Potom je dodatno prisnažio:

‘Ponovit ću onu izreku da se izbori mogu izgubiti, ali obraz se izgubiti ne smije. Svi znamo tko je to izjavio i znamo da se rečenica pokazala ispravnom. Ne mogu prihvatiti to da se pola države i pola mojih susjeda i sugrađana proglašava negativnim ili zločincima. Ni ja ni splitski SDP ne smatramo da je to istina’, kazao je splitski gradonačelnik.

Baldasara je u ovim izjavama podržao i njegov dogradonačelnik Goran Kovačević iz Hrvatske narodne stranke.

Upravo je Ivo Baldasar već godinama u tihom ratu s vodstvom SDP-a, a sve je kulminiralo ovog ljeta, kada se navodno pripremala njegova smjena unutar stranke. On sam javno je istaknuo da ima ambiciju biti na listi za Sabor, pa čak i kao njen nositelj, no na koncu se njegovo ime nije našlo među četrnaest kandidata u desetoj izbornoj jedinici.

Izvor: tportal.hr

Odgovori

Skip to content