SLUŽBENO POTVRĐENO: Stipe Pletikosa se u 36. godini vratio ravno u vrh ponajbolje lige svijeta

Stipe Pletikosa od danas je i službeno novi vratar španjolskog nogometnog prvoligaša Deportiva iz La Corune. Potvrdio je to španjolski klub na svojim službenim stranicama i iz mirovine ‘izvadio’ bivšeg legendarnog prvog golmana hrvatske reprezentacije.

36-godišnji Pletikosa je već dao i svoj prvi intervju španjolskim novinarima te otkrio kako se vraća u solidnoj fizičkoj formi unatoč polugodišnjoj stanci

“Deportivo je veliki klub. Nisam nimalo dvojio hoću li prihvatiti ponudu jer se radi o klubu bogate povijesti. Ja sam tijekom prosinca trenirao s privatnim trenerom, ali trebat će mi desetak dana da se u potpunosti vratim”, poručio je Pletikosa i zahvalio se ljudima u Deportivu na ukazanom povjerenju.

Pletikosa je u karijeri branio za Hajduk, Šahtar, Tottenham, Spartak i Rostov, a u mirovinu se povukao u lipnju ove godine. Deportivo je nakon 16. odigranih kola šestoplasirani klub Primere, a sljedeći prvenstveni izazov ima već u srijedu protiv Getafea

Kada će Pletikosa dobiti priliku, vidjet ćemo sljedećih tjedana. Prvi vratar Deportiva trenutno je iskusni argentinski vratar German Lux.

“Pun sam samopouzdanja i borit ću se za tu jedinicu. Nadam se da ću se svojim nastupima i zalaganjem izboriti i za aktiviranje opcije produljenja ugovora koju imam u ugovoru”, poručio je Plete i dodao kako mu je nakon Ukrajine i Rusije san bio zaigrati u prestižnoj španjolskoj ligi.

Izvor: jutarnji.hr

Odgovori

Skip to content