(VIDEO) PETROV REZOLUTNO ODGOVARA NA MILANOVIĆEVE UVREDE

Petrov Milanoviću o špijunima, ustašama… prilično rezolutan odgovor – Super. Ja bih komentirao to na način da se oni trebaju upitati zbog čega su radili određene stvari da imaju obraza komentirati u javnosti potpuno suprotno, rekao je Petrov

Boži Petrovu novinari su u pauzi konstituirajuće sjednice Sabora postavili nekoliko pitanja, izdvojilo se ono o ‘morskim psima’.

“Mi smo u trenutku kada smo ušli u ovu priču znali s kim imamo posla, bili mi s koalicijom Hrvatska raste ili Domoljubnom koalicijom. Ja se samo nadam da će moći pratiti tempo koji ćemo mi davati”, kazao je Petrov.

Tko će biti gradonačelnik Metkovića?

“To ćemo još vidjeti, obzirom da sada ide formiranje Vlade, vidjet ćemo kako će stvari ići u tom pogledu. Još nismo sjeli i razgovarali”, rekao je Božo Petrov.

A ministri?

“Vjerojatno će oni imati svoje prijedloge, mi svoje”, smatra.

Podsjećamo, u čestitci za Božić, na svojoj su Facebook stranici ‘mostovci’ objavili poruku “Nasred smo oceana, a morski psi nam se približavaju. Koalicija Hrvatska raste nam nikada neće zaboraviti jer smo im uništili priliku da produže četverogodišnji nerad”. I nisu im zaboravili. Zoran Milanović oštro je napao Most nakon konstituiranja Sabora.

Kako komentirate riječi Zorana Milanovića da sada morate lijegati sa svojom savjesti zato što ste podržali kriminalnu, špijunsku i proustašku organizaciju?

“Super. Ja bih komentirao to na način da se oni trebaju upitati zbog čega su radili određene stvari da imaju obraza komentirati u javnosti potpuno suprotno jer mi smo ti koji smo koaliciju Hrvatska raste čupali pet puta tijekom pregovora i zapravo pokušavali s njima napraviti jasan, konkretan sporazum, da bi oni to na kraju izigrali”, vidno razočaran Milanovićevim izjavama je rekao Petrov.

Dogovori oko Vlade.

“Sabor će sada nastaviti s radom 15. siječnja. U tom razdoblju će se ići sa dogovorima oko formiranja Vlade. Očekujemo da se napravi sporazum o reformskoj Vladi”, kazao je Božo Petrov.

Gospodin Milanović je rekao kako je razgovarao sa nekim zastupnicima Mosta?

“Nisam znao za te razgovore u četiri oka, znao sam da su kontaktirani. Razlozi zbog kojih neću govoriti o imenima jest to što je to zajednička odluka, treba čuvati dignitet tih ljudi. To se najviše prelomilo preko mojih leđa, ali ja ću poštivati odluku Mosta. Drago mi je da je Milanović to sada priznao. Da je dogovor u potpunosti napravljen to nije točno, ali je sve išlo u odličnom smjeru”, rekao je Petrov.

Što mislite o Tihomiru Oreškoviću?

“Smatram da ćemo imati odličnu suradnju. To je kalibar osobe koji može donijeti promjene. Što se tiče ministara usuglašavat ćemo se sa Domoljubnom koalicijom, ali mislimo da i Orešković treba sudjelovati u kreiranju svog tima. Mislim da je podatak o tome koja ministarstva tražimo izašao već u javnost od koalicije Hrvatska raste, no čekamo usuglašavanje s drugom stranom”, odgovorio je.

Komentirao je i prijedlog akademika Reinera o promjeni naziva u Državni sabor.

“Stav gospodina Reinera nije bio usuglašen s nama, o promjeni naziva, mi smo razgovarali o nekim drugim promjenama, nadam se da će Domoljubna koalicija imati snage za to. Govor Reinera pozitivan je i konstruktivan, poziva na zajedništvo”, rekao je Petrov.

Što očekujete da će se dalje događati?

“U idućih tri tjedna očekujem postizanje konačnog dogovora u vezi prioriteta i resora. Mislim da će kad gospodin Orešković donese odluku biti smjer u kojem Hrvatska ide. Imat će u tome poprilično slobodne ruke jer je to jedini način za vođenje tima i države”, zaključio je Petrov.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content