STRAVA: Milanović pred zasjedanje Sabora privodi Mirka Raškovića u PNUSKOK!

Poznavatelje policijskog miljea neugodno je iznenadila činjenica da je disident SDSS-a pozvan na razgovor u PNUSKOK, u čijem domenu svakako nisu saborski mandati

Protagonist raskola u SDSS-u Milorada Pupovca, saborski zastupnik Mirko Rašković, pozvan je na ranojutarnji razgovor danas u PNUSKOK, što se može protumačiti i kao skandalozan pritisak pred zasjedanje sabora u četvrtak.

Mirko Rašković je predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar-Kitarović, prijavio kako se na njega obavljaju pritisci kako bi ga se natjeralo da svoj glas da Zoranu Milanoviću i koaliciji “Hrvatska raste”. Logično je da povodom tih pritisaka obavi razgovor na policiji – ali ono što nije logično je to da je pozvan na saslušanje u zloglasni PNUSKOK, koji insideri policijsko-obavještajne scene vide kao svojevrsnu političku policiju Zorana Milanovića.

– To je skandalozan pritisak na zastupnika koji je odlučio ne potpisati za Zorana Milanovića, i to prije nego što je dobio mandat i imunitet. PNUSKOK koji se ni po čemu ne bi smio miješati u izborni proces, nije pozvao na razgovor Ines Strenju Linić, članicu MOST-a ili Petrova i Grmoju koji tvrde to isto – da ih se pritišće od strane SDP-a i da ih se pokušava podmititi sinekurama i položajima – kaže jedan od najvećih poznavatelja te scene, ističući da se PNUSKOK po svojoj konstituciji bavi organiziranim kriminalom i težim oblicima gospodarskog kriminala.

Ta je ustanova svoj ugled u najvećoj mjeri izgubila izvršavajuću specijalne političke zadaće poput praćenja Slavka Linića.

– Čujem da je ovaj Mirko Rašković, koji je ispao iz Pupovčeve kombinacije, danas dobio poziv PN Uskoka za informativni razgovor. Sutra ide na policiju, ili ga privode. Znači, Milanović je spreman hapsiti nelojalne Srbe! Policija se, naravno, ne bi smjela miješati u izborni proces, upravo se konstituiraju Sabor i vlada. Dešperaterski ga pokušavaju zastrašiti, a možda će ga strpati u haps da ne ode na sjednicu, pa se promijeni izborna matematika – komentirao je jučer na svom facebook profilu Denis Kuljiš.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content