UDBAŠKO PODZEMLJE IZBEZUMLJENO: HRT poziva na prosvjed protiv vlade, osniva se ‘partizanski odred’, a sporazum MOST-HDZ proglašava državnim udarom!

Sumrak demokracije – Demonstracije protiv demokracije! Nakon što jučer Bago samo što nije ugrizao Petrova za nogu pa taj nekontrolirani ispad s unošenjem u lice nazvao “intervju”, danas su kontrolu nad sobom izgubili i Margetić i Manolićevi mališani, pa zajedno s medijima kreću u rušenje nove vlade i prije nego je ona formirana! U demokracijama bi se to zvalo državni udar, ali ovdje se “državnim udarom” proglašava diskrecijsko pravo svake stranke da sklopi sporazum o zajedničkoj vladi s bilo kojom drugom!

Tko treba prosvjedovati ako se dvije legitimno izabrane stranke dogovore i oforme vladu? 40% ljudi koji nisu glasali za njih nego za nekog drugog? Koještarije! Građani biraju parlament, a parlament bira vladu. Ali Margetić ide toliko daleko da taj sporazum naziva ni manje ni više nego “državnim udarom”, a to radi upravo da bi opravdao stvarni pokušaj državnog udara, mini-Majdan u Zagrebu! “Izdaja, dajte nam nove izbore”, vrište mainstream mediji. Nove izbore dok god ne pobijedi naš kandidat! Otkad je Milanović dobio pedalu od Petrova, Partija je upregla sve novinare i aktiviste da vrše pritisak – i ne biraju sredstva. Poziva se na revoluciju!

SDP je definitivno opasnost za demokraciju, bio i ostao, kao i njihovi preci iz 1945. Nakon što su pod svoju kontrolu stavili pravosuđe, državno odvjetništvo, medije, organizacije tzv. “civilnog društva”, u biti produženu ruku paramilitarnih organizacija i tajne službe, sad na sve načine pritiscima pokušavaju spriječiti promjenu vlasti! Ne tako davno sam se zapitao, analizirajući nedemokratske metode vladanja Zorana Milanovića, hoće li on u slučaju gubitka izbora uopće predati vlast demokratskim putem, ili će ga se iz banskih dvora morati izbacivati drugim sredstvima? I prije smo znali da SDP ne drži do demokracije ni koliko je crno pod noktom, to smo vidjeli i kad je ulica pod kontrolom obavještajnih službi i ostataka udbaških struktura rušila Jadranku Kosor kako bi spasila “region” i spriječila pristup u EU. Vidjeli smo poljubac Milanovića i Manolića kad je ovaj postao premijer, što nam je jasno dalo do znanja tko je i dalje, u devedeset petoj godini, pravi vladar Hrvatske. U drugim zemljama takvi ne dolaze na TV i ne daju intervjue po novinama, stare naciste se ganja i kad im je sto godina! A Udba je, Manolićevom podrškom Milanoviću i nedavnim pokušajem denuncijacije Karamarka preko istog tog Manolića, jasno dala do znanja gdje im je dom, iako istini za volju ni desnica ni HDZ nisu čisti.

Majdan u Zagrebu

Dakle, netom nakon što su Karamarko i Petrov predsjednici predočili 78 potpisa, na Facebooku je osnovana grupa koja građane poziva na prosvjed protiv te koalicije! ‘Pozivamo građanke i građane Republike Hrvatske na miran i dostojanstven prosvjed protiv koalicije MOST – DOMOLJUBNA KOALICIJA. Smatramo da su prevareni birači Republike Hrvatske. Smatramo da su jedino RJEŠENJE NOVI IZBORI . Svjedoci smo trgovine PANTOVČAK-MOST-DOMOLJUBNA KOALICIJA, a građanke i građani to ne zaslužuju. Ako sada trguju pozicijama svjesni smo da napretka i boljitka neće niti biti. Zato, 28.12.2015. u 18 h na trgu B.J.Jelačića podržite prosvjed, dignite svoj glas neka se čuje,izborimo se za sebe, jer tko će ako nećemo sami. Ponesite transparente, zviždaljke…’, navodi se na Facebook grupi koja poziva na prosvjed.

Prosvjed protiv čega??? Vlada još nije ni formirana – a kamoli da je išta uradila pa da bi bilo kakvog povoda prosvjedu! Prosvjed protiv toga što je Most koalirao s nekim tko se nekom ne dopada? Ovime se ne krše samo osnovna demokratska pravila igre – iako u demokraciji možete prosvjedovati protiv svega, pa i demokracije same, ili bi bar tako trebalo biti – nego i sama zdrava pamet! Izdaja birača? Gluposti! Pa u nekoliko zemalja, među ostalim Njemačkoj, čak postoje i velike koalicije socijaldemokrata i narodnjaka, kojima pripadaju i SDP i HDZ, pa nitko to ne smatra izdajom, iako to obično jest rješenje iz nužde. Da su birači Mosta htjeli glas dati SDP-u ili HDZ-u, to bi i uradili! Dali su glas Mostu, a time i pravo toj stranci da sklopi sporazum o zajedničkoj vladi s bilo kojom drugom strankom ili strankama – ili da ostane u oporbi! Je li tko pozivao na prosvjede kad je SDP bio na korak od toga da sklopi sporazum s Mostom, je li tko tada urlao o “izdaji”, je li tko tada pozivao na prosvjed??? Jedino se biskup Komšić nešto bunio, pa su ga svi “demokratski” mediji napali da što se on miješa u volju birača na izborima, iako naravno svatko ima pravo komentirati izborne rezultate, a tko gubi ima se pravo ljutiti!

majdan-e1450889768667
Ali ima li izborni gubitnik pravo rušiti demokratski izraženu volju birača na izborima? Nema nikakvog moralnog opravdanja za napad na vladu koja niti jedan potez još nije povukla! Most i HDZ zajedno imaju apsolutnu većinu mandata u Saboru, čak i nakon “outanja” trojanaca u Mostu, i tu se nema što raspravljati! Negirati jednoj stranci pravo da sklopi savez sa drugom programski i svjetonazorski uostalom bliskom strankom, nazivati to izdajom birača, a istovremeno šutjeti kad SDP skuplja glasove i Pupovca i Glavaša, osuđenog za ratne zločine, i kusih i repatih kako bi sastavio frankenštajnovsku vladu od četnika, ustaša, partizana, i mostovaca je u najmanju ruku ljigavo. Novinarka HTV-a Maja Sever nije mogla sakriti oduševljenje kad je Most bio na korak da sklopi savez s SDP-om, Bago je cvjetao, kad je HDZ sklopio taj savez, reagirao je kao necijepljeni živčani pekinezer i samo što nije pokušao ugristi Petrova za nogu u intervjuu! Pa ako ste ikad sumnjali tko kontrolira medije, može li ovo biti bjelodanije? Pogledajte kako se u medijima tretira Most kad je na domak sporazuma sa SDP-om, a kako kad pregovara s HDZ-om!

Dijetni Domagoj je, kao i inače, zadužen za “paraobaveštajne” poslove pa je pozvao na prosvjede protiv nove vlade, a taj poziv su, kao i 2011., smjesta prenijeli svi mediji! Ajmo rušit vladu za koju još ne znamo ni tko joj je na čelu, ni tko su ministri! Koje dno! Jadranku Kosor se rušilo pod više nego bijednim izgovorom privremenog “kriznog poreza”, a kasnije se pljeskalo iz istih medija Milanoviću kad je uvodio stalne poreze, dizao trošarine, gulio kožu s leđa! Danas Margetić, davno kompromitirani borac protiv privatizacijskog kriminala pravomoćno osuđen za privatizacijsku pljačku u slučaju “rezervat Crna Mlaka”, borac protiv “paraobvještajnog podzemlja” koji je tipičan primjer upravo tog i takvog podzemlja, lupeta o osnivanju “partizanskih odreda”, valjda će osnovati mo(s)torizovanu brdsko-proletersku gay brigadu i krenuti u šumu? Hoće li i balvane postavljati po Zagrebu? “Petrov mora odgovoriti na pitanja!”, kaže Margetić! Kome? Isljednicima? Udba više ne postoji, bar ne kao inistucionalna organizacija! Ne mora odgovoriti nikom na ništa, još manje kome što dokazivati! Naravno da je Milanović vrbovao zastupnike Mosta, nije to ni skrivao, zar je od čovjeka uličarskih manira, oholog i bahatog, neodgojenog i prostog, itko išta drugo očekivao?

‘Ko to tamo govori protiv narodne vlasti?

“Imena, dajte nam imena, koga je Milanović zvao, dajte nam dokaze”, vrišti on histerično sa svog facebook profila! Zašto? Sad drugovi pitaju za imena, valjda da mogu uhićivati! Da im Bage i slični mogu crijeva razvlačiti po novinama! Nije tajna, Milanović je nazvao 6 članova Mosta tražeći da okrenu leđa Petrovu i podrže njega kao premijera, jedan je to javio Petrovu, i onda je i ostalih pet to uradilo da ne ispadne da nešto nekom rade iza leđa. Ako je Petrov raskinuo sa SDP-om, koji im je nudio više nego HDZ, pa i mjesto premijera Petrovu, onda je to zato jer u Milanovića nema povjerenja! A ako u nekog nemate povjerenja, nećete s njim ići u posao, nećete s njim sklapati sporazum, nećete s njim ići u brak, nećete mu posuditi novac, i nećete od njega kupiti rabljeni auto, ma kako dobar deal obećavao. Jer ako sumnjate da vas netko misli prevariti, nije vas briga što vam uopće nudi! Priče medija o tome kako Petrov mora objasniti zašto je odustao od sporazuma s SDP-om su deplasirane: Petrov ne mora objasniti baš nikom baš ništa, jer je njegovo pravo odbiti sporazum s bilo kime iz bilo kojeg razloga ili bez razloga, i sklopiti sporazum s bilo kime drugim.

margetic1

Ali po našim “antifašistima” poput Margetića, kojem će se na prosvjedima zacijelo pridružiti Zoran Erceg i Marijana Mirt, ovo je izdaja! K vragu i demokracija ako nisu naši na vlasti! Ovakvu medijsku harangu kao na Božu Petrova nisam vidio još otkad je Karamarko rekao kako ga vrijeđa kad ga trpaju među “antifašiste”, i probao strpati tri stara koljača na robiju pod optužbom za zločine protiv čovječnosti. Izgleda da mu služba i njen podmladak to nikad nije oprostila. Danas zakleti ateisti pale lampione pred sjedištem Mosta, veliki demokrati traže poništenje izbora, a da je Most sklopio sporazum s drugom stranom i da HDZ zove na prosvjed s pravom bi ih nazvali rušiteljima demokracije!

SDP je izgubio većinu svojih institucionalnih uporišta – Pantovčak, EU parlament, a sad je pred gubitkom Banskih dvora. Ostaju mu vaninistitucionalna – mediji, NGO-i, pravosuđe, i ulica. A upravo po tome koliki je utjecaj vaninistucionalnih centara moći se mjeri kvaliteta demokracije: u nas vaninistucionalni centri moći imaju stvarnu vlast u zemlji, neovisno o izbornom procesu. Zato je moguće i da se poziva na rušenje vlade – jer se nekom ne dopada rezultat izbora, i postizborne koalicije. Isti ti mediji koji sad pozivaju na prosvjede negiraju pravo na prosvjed onima s kojima se ne slažu – braniteljima. I koji za prosvjed imaju posve legitiman povod (Glavaševićevu izjavu i stavljanje braniteljskih prava pod ministarstvo socijalne skrbi umjeto pod ministarstvo branitelja). Možda se Margetić sad pridruži prosvjednicima u šatoru? Samo, tamo nema alkohola, ni u ni oko šatora, samo čaj je dozvoljen, a ovima koji izlaze na razne facebook prosvjede to baš neće lijepo sjesti.

Milanović se na vlasti uzoholio i razbahatio, i to na vulgarniji način od Ive Sanadera. Sanader je glumio gospodina finih manira, a Milanović se od prvog trenutka ponašao kao ulični siledžija. Nije mogao kontrolirati aroganciju ni svoje ponašanje, i to ga je guralo iz poraza u poraz, uza svu podršku medija i pravosuđa, pa i stranih veleposlanstava. “Događanje naroda” koje se sprema je izgleda zadnji očajnički potez vlade koja se četiri godine sprda s demokracijom. A sve ovo, ako ništa drugo, dokazuje da nam je u ovom trenutku najpotrebnija lustracija, bez koje neće biti demokracije, kao što je u Njemačkoj ne bi bilo bez denacifikacije.

Autor: Marcel Holjevac/dnevno.hr

Odgovori

Skip to content