Obama vetom spriječio oduzimanje javnog novca Planned Parenthood-u

Predsjednik Barack Obama uložio je veto na zakon kojim bi se obustavilo financiranje Planned Parenthooda s 400 milijuna dolara poreznih obveznika, od sveukupno preko 500 milijuna dolara poreznih obveznika koje ovaj najveći lanac klinika za pobačaje na svijetu prima svake godine. Mjera bi preusmjerila javne subvencije Planned Parenthoodu na sveobuhvatne zdravstvene klinike koje nude više zdravstvenih usluga i brojčano nadmašuju tog “pobačajnog diva” s 20 naprama 1.

Pro-life aktivistica Lila Rose, predsjednica organizacije Live Action komentirala je ovu odluku američkog predsjednika Obame:

“Predsjednik Obama, protivno volje naroda i Kongresa kojeg je narod izabrao, prisiljava da svaki Amerikanac koji plaća porez subvencionira najveći nacionalni lanac pobačaja – korporaciju koja vlastoručno ubija više od 320.000 djece svake godine od pobačaja, uključujući i djecu do šest mjeseci razvoja u maternici.

“Nije čudo da su u anketama birači ocijenili predsjednika Obamu kao najgoreg predsjednika u državi od Drugog svjetskog rata. Njegov ekstremizam o pobačaju i njegovo nepokolebljivo protivljenje svakoj pro-life politici, kao i njegovo namjerno zanemarivanje višestrukih dokumentiranih kaznenih djela Planned Parenthooda pokazuju da je on predan odužiti se pobačajanom divu za 12 milijuna dolara koji su mu omogućili da bude ponovno izabran u 2012.

“Pobačajni ekstremizam nije popularan, a kada je razotrkiven, postaje više nego neukusan za veliku većinu ljudi. Zato, dok Planned Parenthood svim srcem podržava kasni pobačaj, pa čak i pobačaj “djelomičnim rođenjem”, velika većina Amerikanaca stoji protiv toga.

“Live Action nastavit će raskrinkavati kriminalna djela Planned Parenthooda, njegov ekstremizam i njegove opetovane zlouporabe žena i djevojaka, tako da će Kongres i novo vodstvo u Washingtonu biti motivirani završiti posao i trajno obustaviti sredstva poreznih obveznika za najveći nacionalni lanac pobačaja”, komentirala je Lila Rose.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content