HRVATSKI NOVINARI I PUBLICISTI: Tražimo da Centar Simon Wiesenthal povuče izjavu o ministru kulture Hasanbegoviću

Dužni smo upozoriti javnost da je direktor Centra Efraim Zuroff poznat po kontroverznim i neutemeljenim izjavama jer je, primjerice, prošle godine za posjeta Srbiji negirao činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid, što su potvrdili međunarodni sudovi.

Hrvatski novinari i publicisti potpuno neprihvatljivom i neutemeljenom smatraju izjavu Centra Simon Wiesenthal od 6. veljače 2016. godine, a naslov u kojem se konstatira da je hrvatski ministar Zlatko Hasanbegović fašist – uvredljivim i sramotnim.

Centar Simon Wiesenthal iskorišten je za manipulacije i nastavak ideološkog terora nad aktualnim ministrom te pokušajem „internacionalizacije“ cijelog slučaja od onih skupina koje njegovim dolaskom i istinskim zalaganjem za pluralizam gube pravo na ideološki monopol u medijima. Podsjećamo da je dr. Hasanbegović karijeru gradio znanstvenim radom na Katedri za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, gdje nisu zabilježeni slučajevi revizionizma 2. svjetskog rata.

Ukoliko se izjave, znanstveni radovi i sveukupno javno djelovanje stave u pravi i pošteni kontekst vremena i činjenica, lako je zaključiti da ministar Hasanbegović ne negira antifašizam kao jedan od temelja nastanka hrvatske države, niti se bavi revizijom prošlosti, što je prvoklasna podvala, sada i od direktora Centra Simon Wiesenthal instruiranog od domaćih antipropagandista.

Dužni smo upozoriti javnost da je direktor Centra Efraim Zuroff poznat po kontroverznim i neutemeljenim izjavama jer je, primjerice, prošle godine za posjeta Srbiji negirao činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid, što su potvrdili međunarodni sudovi.

Pozivamo Centar Simon Wiesenthal da povuče spornu izjavu, ukloni njezin pravno i politički sporan naslov te da se ispriča za proizvoljne i štetne objede na račun hrvatskog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Izvor: vecernji.hr

1 comment

  1. Vladimir Lušić

    Croatia and Israel are two friendly countries. Efraim Zuroff is very unhappy about that fact. He has become a kissing buddy of the Serbs in Belgrade – who not so long ago staged fascist and genocidal wars upon Croatia and Bosnia & Herzegovina. For some strange reason he has forgotten all his good work against fascist. On behalf of his friends in Belgrade Zuroff appears to be doing everything possible to disrupt good relations between Israelis and Croatians – whom he hates. He has even assumed the right to decide who can or cannot be Croatia’s Minister of Culture. Why? Has the man gone mad? Is there anyone in Israel who can put a stop to Zuroff’s dangerous activities?

Odgovori

Skip to content