Članovi i prijatelji Hrvatske udruge Benedikt posjetili Metković, Mostar, Čitluk i Međugorje

U subotu i nedjelju, 5. i 6. ožujka, pedeset članova i prijatelja Hrvatske udruge Benedikt, predvođenih predsjednikom Vidom Popovićem i tajnikom Miljenkom Marinićem, posjetilo je Metković, Mostar, Čitluk i Međugorje.

Na početku ovog zanimljivog izleta obišli su Arheološki muzej Narona u Vidu te su posjetili mjesnu crkvu Gospe Snježne, ispred koje se nalazi veliki kip kneza Domagoja. Nakon toga su se zaputili u Metković gdje su obišli, pod stručnim vodstvom Prirodoslovni muzej, koji je jedan od najsuvremenijih muzeja u Hrvatskoj, a obnovljen je prije nekoliko mjeseci.

U Metkoviću su posjetili i Udrugu osoba s invaliditetom „Prijatelj“. Prilikom tog posjeta upoznali su se s radom udruge, a voditelj Odbora za suradnju s drugim udrugama HUB-a Marijo Popović, koji je ujedno i tajnik Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu, uručio im je u ime Društva Neretvana donaciju za pomoć radu udruge i brigu za sve osobe o kojima udruga skrbi. Pred odlazak iz Metkovića bilo je vremena za kratki obilazak grada i nakon toga se krenulo prema Mostaru. Na putu prema Mostaru posjetili su povijesno mjesto Počitelj i mjesto Blagaj, gdje se nalazi izvor rijeke Bune.

Blagaj2 2

 

Po dolasku u Mostar obišli su grad u pratnji stručnog vodiča, a nakon obilaska bila je organizirana večera u Mostaru. Noćenje je bilo u Čitluku. U nedjelju su sudjelovali na svetoj misi u Međugorju, a zbog kiše nije bilo uspinjanja na Brdo ukazanja. U Međugorju su posjetili vinariju poznatog vinara Grge Vasilja, a nakon toga je bio ručak u jednom poznatom međugorskom hotelu. Svoj posjet Međugorju i cjelokupni izlet završili su posjetom i druženjem u Etno selu Herceg. Svi članovi i prijatelji Hrvatske udruge Benedikt koji su sudjelovali u ovom izletu puni su pozitivnih dojmova te su jako zadovoljni svime viđenim tijekom ova dva dana obilaska Neretve i Hercegovine.

Počitelj5 2 Mostar 2 Međugorje 2 Branimirovistrj

Hrvatska udruga Benedikt

Odgovori

Skip to content