Strahovi Bude Lončara za sudbinu kurikularne reforme

Kad se popišu svi oni koji su sudjelovali u izradi kurikularne školske reforme, postaje jasno da se unatoč svem uloženom novcu od nje treba pod svaku cijenu odustati.

No, mnogima su imena tih koji su izrađivali reformu nepoznata, kako političarima tako i narodu, stoga bi se ovakav (mlak, odnosno nikakav) stav spram dokidanja te reforme mogao čak i objasniti, ali kad se napravi popis svih onih koji su poduprli i koji podupiru reformu, onda je zaista sve jasno.

Posljednji koji su dali potporu toj izopačenoj, protuhrvatskoj i protuintelektualnoj reformi je Rektorski zbor na čelu s Damirom Borasom. Boras se nedavno “proslavio” izjavivši da bi trebalo uvesti ćirilicu (koju drugu nego srpsku) u osnovne škole; tad je pokazao svoje pravo lice, odnosno pokazao tko mu je nadređeni.

Rektor najvažnijeg Sveučilišta u Hrvatskoj, onog u Zagrebu, brižno i pažljivo izvršava zadatke nikog drugog do li Budimira Lončara, čovjeka medijski apsolutno odsutnog, ali unatoč tomu uvučenog u sve pore političkog života, napose “lijevog”, odnosno prosrpskog i projugoslavenskog.

Čudi li stoga ikoga vijest da je Rektorski zbor dao podršku provedbi nakaradne školske kurikularne reforme? Bivši su ministri Milanovićeve srpske i jugoslavenske vlade Jovanović i Mornar s radošću izvršavali Lončarove naloge, no s trenutnim ministrom Šustarom nije tako, stoga je besmrtni Buda odlučio, shvativši da je krunska operacija uništavanja Hrvatske u opasnosti, napraviti pritisak putem Rektorskog zbora, odnosno putem svoga čovjeka Damira Borasa.

Vjerojatno se pokušava pritiskom svih “relevantnih” tijela, posebno onih sveučilišnih, a tu zbor rektora predstavlja najutjecajnije tijelo, bivši dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci, a sad ministar, popustiti i propustiti kurikul. Ne treba prestatit podsjećati – taj je kurikul izradila i financarala bivša srpsko-hrvatska vlast. Ta je vlast birala suradnike i “stručnjake”, a svi znamo kriterije po kojima su birali.

Zaključno, kad rektori podupru reformu, a njihov predsjedavatelj je potrčko Budimira Lončara, to je znak svima koji imaju prilike i mogućnosti da moraju što prije spriječiti ovu opasnu i opaku preobrazbu školstva. Samo se nadajmo da naš ministar ne će podleći ovim perfidnim, boljševističkim i istrošenim spletkama, no, možda ipak imamo razloga za strah, jer se fonemski Šustar ne razlikuje toliko od Šuvar.

Josip Gajski/hrsvijet.net

Odgovori

Skip to content